Nie ma co zaklinać rzeczywistości. Ten korpus nie wnosi nic nowego w stosunku do starego 6D poza nieco większą rozdzielczością, lepszym AF i gibanym ekranem. Ja tych rzeczy nie potrzebuję choć zapewne sporo osób tak lub im się wydaje że tak.
Już o tym pisałem ale powtórzę. To jest niezłe body, ale...
Canon onegdaj wypuścił 5DIII - całkiem fajny aparat. Do dzisiaj fajny żeby nie było.
Potem wyszło 6D, które w zasadzie dawało taki sam obrazek jak 5DIII a w pewnych aspektach nawet lepszy.
Osobiście oczekiwałem (i nie tylko ja) że zrobią podobny manewr z 6DII w stosunku do 5DIV. Znaczy się, że obrazek będzie praktycznie taki sam a puszka będzie okrojona w innych rzeczach.
Niestety Canon postanowił świadomie wsadzić do 6D matrycę, która generuje gorszy obrazek niż 5DIV. Obrazek zbliżony jest do 5DIII czy 6D. Mało tego. Stara matryca w 6D okazuje się nawet lepsza w wyciąganiu cieni. Dodatkowo dodali rzeczy dla mnie zbędne i wręcz niechciane takie jak gibany ekran.
Tym samym zostaję jeszcze czas jakiś ze starymi szóstkami i piątkami. Tego modelu nie kupię nawet w przyszłości. Wolałbym już 5DIII.
To tyle z mojej strony na temat 6DII. Jako że nie posiadam tego body to sobie trochę ponarzekałem a co tam