Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

[QUOTE=rzep;1357926]
    Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta

Wyluzuj, wszystkie wiarygodne opinie potwierdzają słabość tej matrycy. To jest przyzwoity sensor, w 2012 roku byłby oceniony niezle. Obecnie dużo mu brakuje. Ciesz się puszką, ale nie wmawiaj potencjalnym nabywcom, że kupują korpus z najnowocześniejszą matrycą. W 6D mkII jest matryca, którą można by określić za bardzo dobrą 5 lat temu. Nie bądź zdziwiony, że biorę Cię za handlarza. Zachowujesz się jak działacz partyjny, który stoi w zaparte z faktami.
    Ta matryca i aparat pewnie i w 2020 roku sie obroni. Za rok pewnie będziesz się w stopce sie tym aparatem chwalił. Ty mnie za handlarza a ja ciebie za dzieciaka uważam, co w piaskownicy coś usłyszal i w kółko to powtarza. Dyskusja z tobą nie ma większego sensu, wrócmy do niej za pół roku jak ludzie będa piali z zachwytu nad 6DII.

--- Kolejny post ---

[QUOTE=jaś;1357927]
    Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta

zauważyłem że podobną opinię jak rzep ma kilka o ile nie więcej osób udzielających się w tym wątku ja mam identyczną - ten korpus nic nie wnosi może gibany ekranik jak ktoś porzebuje - ja nie potrzebuję i dla mnie to kolejna wada tego korpusu - ja również poczekam chwilę, a potem pewnie kupię 5DIV ale ogólnie to mi się nie spieszy.

w tym segmencie akurat nie ma wielkiego wyboru 6DI 5DIII (ale to już trochę inny segment ale z drugiej strony cena podobna) 6DII D600 D610 (ale sensor swaby drogie ) D750 (jak ktoś się nie obawia czwartego już wezwania serwisowego), reszta to egzotyka sony 7II, jakiś pentax i wsio.

nie rozumiem tej dyskusji jeśli kilka osób twierdzi że im nie pasuje ten korpus to znaczy że im nie pasuje - mnie na ten przykład nie pasuje i jakieś dziwne poglądy na temat co kto powinien nie zmienią mojego zdania.

co do ceny i jakości obrazka mam całkowicie odmienne zdanie jak wiele osób w tym watku - przy takiej cenie wolę dołożyć do 5DIV o którym mozna powiedzieć że coś wnosi do jakości obrazka.

a i na koniec powiem że nie przymierzam się do zmiany systemu, canon to niezły system tylko ten korpus to wypadek przy pracy .
    Plotka ma to do siebie, że bardzo szybko się roznosi. Wiarygodne są opinie osób ktore miały styczność z tym aparatem a nie biadolenie na podstawie kilku zdjęć bądź testu

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Plotka ma to do siebie, że bardzo szybko się roznosi. Wiarygodne są opinie osób ktore miały styczność z tym aparatem a nie biadolenie na podstawie kilku zdjęć bądź testu[/QUOTE]
    Dobrze, jeszcze raz. Ważna jest opinia tych, którzy znają się na testowaniu sprzętu. Robią to zgodnie z pewnymi procedurami. Nie dajcie się nabrać. Tom77, to prawdopodobnie troll Canona. Rozpowszechnia nieprawdziwe informacje. Twierdzi, że tzw. Janusze, zwykli użytkownicy, często zupełni amatorzy, lepiej wiedzą niż wyspecjalizowane fora internetowe.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie ma co zaklinać rzeczywistości. Ten korpus nie wnosi nic nowego w stosunku do starego 6D poza nieco większą rozdzielczością, lepszym AF i gibanym ekranem. Ja tych rzeczy nie potrzebuję choć zapewne sporo osób tak lub im się wydaje że tak.
    Już o tym pisałem ale powtórzę. To jest niezłe body, ale...
    Canon onegdaj wypuścił 5DIII - całkiem fajny aparat. Do dzisiaj fajny żeby nie było.
    Potem wyszło 6D, które w zasadzie dawało taki sam obrazek jak 5DIII a w pewnych aspektach nawet lepszy.
    Osobiście oczekiwałem (i nie tylko ja) że zrobią podobny manewr z 6DII w stosunku do 5DIV. Znaczy się, że obrazek będzie praktycznie taki sam a puszka będzie okrojona w innych rzeczach.
    Niestety Canon postanowił świadomie wsadzić do 6D matrycę, która generuje gorszy obrazek niż 5DIV. Obrazek zbliżony jest do 5DIII czy 6D. Mało tego. Stara matryca w 6D okazuje się nawet lepsza w wyciąganiu cieni. Dodatkowo dodali rzeczy dla mnie zbędne i wręcz niechciane takie jak gibany ekran.
    Tym samym zostaję jeszcze czas jakiś ze starymi szóstkami i piątkami. Tego modelu nie kupię nawet w przyszłości. Wolałbym już 5DIII.
    To tyle z mojej strony na temat 6DII. Jako że nie posiadam tego body to sobie trochę ponarzekałem a co tam
    I z tym zgadzam się absolutnie.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Uprawnienia umieszczania postów