[QUOTE=Tom77;1357924]zauważyłem że podobną opinię jak rzep ma kilka o ile nie więcej osób udzielających się w tym wątku ja mam identyczną - ten korpus nic nie wnosi może gibany ekranik jak ktoś porzebuje - ja nie potrzebuję i dla mnie to kolejna wadatego korpusu - ja również poczekam chwilę, a potem pewnie kupię 5DIV ale ogólnie to mi się nie spieszy.
w tym segmencie akurat nie ma wielkiego wyboru 6DI 5DIII (ale to już trochę inny segment ale z drugiej strony cena podobna) 6DII D600 D610 (ale sensor swaby drogie) D750 (jak ktoś się nie obawia czwartego już wezwania serwisowego), reszta to egzotyka sony 7II, jakiś pentax i wsio.
nie rozumiem tej dyskusji jeśli kilka osób twierdzi że im nie pasuje ten korpus to znaczy że im nie pasuje - mnie na ten przykład nie pasuje i jakieś dziwne poglądy na temat co kto powinien nie zmienią mojego zdania.
co do ceny i jakości obrazka mam całkowicie odmienne zdaniejak wiele osób w tym watku - przy takiej cenie wolę dołożyć do 5DIV o którym mozna powiedzieć że coś wnosi do jakości obrazka.
a i na koniec powiem że nie przymierzam się do zmiany systemu, canon to niezły system tylko ten korpus to wypadek przy pracy.