[QUOTE=Tom77;1357924]
Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta

Bronisz w zaparte kilku opinii zasłyszanych w necie i próbujesz na siłę udowodnić że 6DII to puszka niegodna roku 2017. Na rynku jest taki wybór, że nie trzeba nic kupować z konieczności. Myślisz, że producenci cały dzień zastanawiają się jak ci dogodzić i jak za jak najmniejsze pieniądze sprzedac ci aparat, sprzedać oczywiście za taką kwotę, żeby ledwo sie utrzymać? 6D w dniu premiery nie jest drogą puszkę, bo 10tys za taką jakośc obrazka to nie jest duża kwota.
zauważyłem że podobną opinię jak rzep ma kilka o ile nie więcej osób udzielających się w tym wątku ja mam identyczną - ten korpus nic nie wnosi może gibany ekranik jak ktoś porzebuje - ja nie potrzebuję i dla mnie to kolejna wada tego korpusu - ja również poczekam chwilę, a potem pewnie kupię 5DIV ale ogólnie to mi się nie spieszy.

w tym segmencie akurat nie ma wielkiego wyboru 6DI 5DIII (ale to już trochę inny segment ale z drugiej strony cena podobna) 6DII D600 D610 (ale sensor swaby drogie ) D750 (jak ktoś się nie obawia czwartego już wezwania serwisowego), reszta to egzotyka sony 7II, jakiś pentax i wsio.

nie rozumiem tej dyskusji jeśli kilka osób twierdzi że im nie pasuje ten korpus to znaczy że im nie pasuje - mnie na ten przykład nie pasuje i jakieś dziwne poglądy na temat co kto powinien nie zmienią mojego zdania.

co do ceny i jakości obrazka mam całkowicie odmienne zdanie jak wiele osób w tym watku - przy takiej cenie wolę dołożyć do 5DIV o którym mozna powiedzieć że coś wnosi do jakości obrazka.

a i na koniec powiem że nie przymierzam się do zmiany systemu, canon to niezły system tylko ten korpus to wypadek przy pracy .