Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

My "nieposiadacze" mamy taką fajną możliwość ściągnięcia sobie wielu RAWów, i oceny możliwości matrycy dla własnych potrzeb. To jest podobna sytuacja jak z wyborem obiektywu, nie mogę sobie pozwolić na zakup w ciemno by się przekonać jaki on jest ... szukam informacji i sampli w sieci, by ocenić możliwości szkła
    Obecnie fotografuję starym 50d i brakuje mi lepszych możliwości wyciągania z cieni, oraz wkurza mnie wizjer w którym nie widzę 100% podglądu.
    Dlatego ciężko mi wydać 9k bo liczyłem na duży przeskok ..... ale w końcu będę musiał zastąpić 50d i pewnie jak cena spadnie to kupię nową 6d, pogodzę się z tym smutnym wizjerem, i będę zachwycony nowym aparatem

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez rooooobi Zobacz posta
    Obecnie fotografuję starym 50d i brakuje mi lepszych możliwości wyciągania z cieni, oraz wkurza mnie wizjer w którym nie widzę 100% podglądu.
    Dlatego ciężko mi wydać 9k bo liczyłem na duży przeskok .....
    zmiana na 80d to byłby duży przeskok, zmiana na 5dmk2 to bylby duzy przeskok, zmiana na 6dmk2 to bedzie przepaść

mialem nieprzyjemnosc posiadac 50d i trudno nie zrobic lepszego aparatu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    zmiana na 80d to byłby duży przeskok, zmiana na 5dmk2 to bylby duzy przeskok, zmiana na 6dmk2 to bedzie przepaść

Ja mam tylko nadzieję, że Canon nadąży z nowymi puszkami skoro stare tak szybko przestają robić dobre zdjęcia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Ja mam tylko nadzieję, że Canon nadąży z nowymi puszkami skoro stare tak szybko przestają robić dobre zdjęcia.
    Nawet jeżeli nadąży to nic nie da. Przecież Canon nigdy nie wyprodukował porządnego aparatu, af nigdy nie działa, dr (cokolwiek o jest) nie ma, w ogóle matryce są do kitu, a dodatkowo ci co rozdają nagrody fotografom, gdzie Canon zgarnia 75% puli, są przekupieni. Tylko Nikon i Sony się liczą!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nawet jeżeli nadąży to nic nie da. Przecież Canon nigdy nie wyprodukował porządnego aparatu, af nigdy nie działa, dr (cokolwiek o jest) nie ma, w ogóle matryce są do kitu, a dodatkowo ci co rozdają nagrody fotografom, gdzie Canon zgarnia 75% puli, są przekupieni. Tylko Nikon i Sony się liczą!
    Beznadziejny system, gdybym wiedział że zdjęc nie da sie robić Canonem to bym tyle pieniędzy w to nie pakował. Z kliszą nie było tego problemu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Ale tylko te niekultowe .
    Prawdziwy problem robi się wtedy gdy puszka co to w momencie wypuszczenia nie robiła w ogóle zdjęć, pod wpływem obniżenia ceny nabierała cech magicznych i nie dość, że zaczęła robić całkiem przyzwoite zdjęcia to niestety stawała się kultowa. Canon ma wtedy poważny problem, bo żeby nie zaskoczyć userów musi wypuścić syf ale jednak taki żeby go ktoś (oczywiście nieświadomy szaleniec) jednak kupił. To prawdziwa łamigłówka dla działu marketingu. Należałoby się zastanowić czy nie powinni być za to nominowani do nagrody Nobla .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-09-2017 o 01:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta

50d do iso 400 jest ok. Powyzej degradacja obrazu szybko postepuje. W naglej potrzebie ogarne temat. Chcialem 50d wymienic na 6dII.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    50d do iso 400 jest ok. Powyzej degradacja obrazu szybko postepuje. W naglej potrzebie ogarne temat. Chcialem 50d wymienic na 6dII.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
    tak 15 megapikselowe matryce są super a 18 megapikselowe prawie tak dobre jak 15 megapkselowe wszystkim polecam
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów