Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

to napiszę jeszcze kolejną życiową mądrość czy prawdę taką moją osobistą - dla mnie matryca 6DI jest wystarczająca, ba nawet matryca 5DI którego też ostatnio używam jest wystarczająca, a to co 6DI produkuje na wysokim iso nieustająco mnie zadziwia na plus, ale słynne matryce cropowe 15 czy 18 megapikselowe były niewystarczające przy zdjęciach jakie zwykle robię produkowały szum i kolorową sraczkę, a na "normalnych" zdjęciach widać było na niskim iso chrakterystyczny wzorkowaty szum można z tym walczyć i usunąć ten szum razem z detalem więc ogólnie nie jestem zdziwiony że 6DII ze swoją tylko odrobinę gorszą od 6DI matrycą produkuje dobre zdjęcia i daje się go używać - nie ma w tym nic nadzwyczajnego.

posty które próbuje się obśmiewać nie są o tym czy 6DII da się zrobić dobre zdjęcia bo to chyba nie budzi żadnych wątpliwości te posty są o brakujących 4EV do konkurencji czy 2EV do własnego cropa
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    posty które próbuje się obśmiewać nie są o tym czy 6DII da się zrobić dobre zdjęcia bo to chyba nie budzi żadnych wątpliwości te posty są o brakujących 4EV do konkurencji czy 2EV do własnego cropa
    Może od razu 10 ?

https://www.dpreview.com/reviews/ima...37463319028464

Zupełnie uczciwie:
    2,5 EV mniej więcej dzieli w wyciąganiu szumów do D750
    1,5 EV do 5d Mark IV
    0,5 EV do 80d/77d
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Może od razu 10 ?

https://www.dpreview.com/reviews/ima...37463319028464

Zupełnie uczciwie:
    2,5 EV mniej więcej dzieli w wyciąganiu szumów do D750
    1,5 EV do 5d Mark IV
    0,5 EV do 80d/77d
    zupełnie uczciwie to 80D i 6DII dzieli 1EV na korzyść 80D co jest wynikiem tragicznym biorąc pod uwagę że pelnoklatkowy sensor ma w takich porównaniach przewagę na dzieńdobry nad cropem wynikającą z samej wielkości pixela, jak widać z postów każdy zaokrągla jak mu pasuje do tezy ale gdyby to było nawet 0.5EV to i tak to niewiele zmienia w ocenie tej matrycy fulframe słabszy od cropa to nie wygląda dobrze
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-09-2017 o 18:24
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    zupełnie uczciwie to 80D i 6DII dzieli 1EV na korzyść 80D co jest wynikiem tragicznym biorąc pod uwagę że pelnoklatkowy sensor ma w takich porównaniach przewagę na dzieńdobry nad cropem wynikającą z samej wielkości pixela, jak widać z postów każdy zaokrągla jak mu pasuje do tezy ale gdyby to było nawet 0.5EV to i tak to niewiele zmienia w ocenie tej matrycy fulframe słabszy od cropa to nie wygląda dobrze
    Tak dokładnie, jeżeli wierzyć photonstophotos to wygląda to tak, że różnica DR jest na korzyść 80D w zakresie ISO od 100 do ~320. Powyżej ISO 320 jest na korzyść 6dII. Około 1 EV przewagi 80D jest tylko na ISO 100 i 125.
    Jak wyglądają rawy to już inna sprawa, bo DR to nie wszystko, chyba jeszcze bardziej na niekorzyść 80D na wyższych ISO niż ten minus 1 EV.

Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 18-09-2017 o 00:00
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów