Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    To ja się przypomnę z tym czasem synchro w LV jest cos lepiej czy dalej 1/180?

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Można namiary prosić na ten sklep w UK gdzie wychodzi 6500 za body?
    Jak sam zapewne wiesz takie cuda to tylko na eBay. Jest to najprawdopodobniej przemycany towar z Hongkongu (HK) do UE i tam w jakiś sposób legalizowany (albo i nie). Gwarancja najprawdopodobniej obowiązująca tylko na terytorium HK oraz brak polskiego języka w menu. Żeby daleko nie szukać Canon EOS 6D Mark II DSLR Camera Body Only (Multi Language) Ship from EU Beste | eBay 1506,56 EUR wraz kosztami wysyłki czyli nieco ponad 6400 PLN. Jak Twój bank doliczy swoją górkę to cena może zakręcić się koło 6700 PLN. Problem jest tylko taki że na 25 sprzedanych sztuk w przeciągu kilku tygodni (dwóch lub trzech) komentarze pozytywne wystawiło tylko 10 klientów którzy je otrzymali (tak, sprawdziłem kilkadziesiąt stron wstecz z komentarzami). Co z resztą? Nie wiem, może jeszcze czekają na swoje paczki. Generalnie to opcja dla lubiących ryzyko i bardzo cierpliwych no ale cena powala, jest niewiele wyższa od tej obowiązującej w HK.

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    No właśnie ciekawi mnie to, bo patrząc na filmiki na YT to dźwięk w mkII wydaje mi się właśnie gorszy.

Tryb cichy mówisz kicha?
    Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Co do dzwięku migawki jak widac sprzeczne opinie, ufam raczej opini osoby mającej aparat w dłoni a nie youtube.
    Ciekawe jak cicha migawka w trybie seryjnym wypada
    http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1357085

Dźwięk migawki jest zdecydowanie przyjemniejszy w 6d2. Szkoda tylko, że tryb cichy niewiele się różni od zwykłego.
    Naprawdę?

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    Jak napisałem wcześniej, tej puszki nie da się obronić. Matryca FF jest poniżej standardów obowiązujących we wrześniu 2017. Tym bardziej smutne jest to, że Canon zrobił to celowo. Pierwsza firma, która specjalnie olała zaawansowanych fotografów.
    Trudno nie przyznać Tobie racji. Czytałem i oglądałem już wiele różnych recenzji ale tej poniższej jeszcze nie, pierwszy raz ją widzę na oczy. Tam gdzie ten aparat powinien błyszczeć najbardziej czyli podczas pracy na wysokich i bardzo wysokich wartościach ISO niestety nie błyszczy w stosunku do swojego poprzednika a to już bardzo źle o nim świadczy.

https://amazingsky.net/2017/08/09/te...r-nightscapes/

6D Mark II noise at 5 ISO speeds

6D noise at 5 ISO speeds

6D MkII noise at ISO 3200 compared to 6D
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 14-09-2017 o 01:16

Uprawnienia umieszczania postów