A co ja mam powiedzieć, nie robiłem zdjęć 70-200 G2 w "ciężkich warunkach". W "ciężkich" warunkach nie schodzę poniżej f/1.8 (w sensie byle nie ciemniej).
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czekałem na 6D mkII i nie oczekiwałem cudów. Chciałem trochę lepszego AF i ulepszonej matrycy, godnej technologii 2017 roku. Canon strasznie mnie zawiódł. Chciałem w przyszłym roku kupić mkII. Chyba sobie daruję. Tylko co zrobić? Czekać na MkIII? Nie dam rady. 5D MkIV za drogi. Używanego sprzętu nie kupuję.
C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L
Wystarczy pobrać Rawy z neta z 6dmk2 i 5dmk4
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
jestem pewien, ze w momencie kiedy to hobby zrobi sie popularne wsrod posiadaczy prac (organow meskich rozrodczych) to znajda sie tu i takie szydelka, ze bedzie trzeba nerke za nie sprzedac. takie ze stopow amelinum z tytanem, z domieszka zlota i rosyjskiej stali czolgowej, w srodku z wkladem grafitowym (poprawiajacym gietkosc) zbieranym przy pelni ksiezyca przez doswiadczonych lowcow kangurow w Kongo itd. itp.
nie ma lekko. zwlaszcza jak do tematu dorzucimy kryzys wieku sredniego i caly zwiazany z tym upadek rozsadku
Tom77 bez sensu takie wpisy. Ślepa fascynacja marką ? Canon mógł dać więcej i normalne jest, że ludziska narzekają. Bo skoro płacę to wymagam. A skoro mam płacić 50proc więcej to sorry.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Przyznam, że chociaż zawsze lubię pomagać dobrą radą, to jest rzeczywiście sytuacja beznadziejna, patowa i nie widzę żadnego wyjścia. 6d2 to za mało i za drogo, czekanie na MkIII dla mnie też odpada bo życie jest zdecydowanie za krótkie żeby czekać może 4-5 lat, 6d już dziś jest przestarzałe i moralnie nie pociągnie do lat 2020, 5d4 też nie mam w planach, używek dotąd nie kupowałem, systemu zmieniać nie chcę bo to tyle wydatków i zachodu.... Myślałem o pozwaniu Canona ale to też trwa i kosztuje. Jesteśmy w tej samej sytuacji nie do pozazdroszczenia w którą wpakował nas Canon.
--- Kolejny post ---
Canon pewnie narzeka, że ludziska mogą dać więcej a nie dają bo nie chcą. Jeszcze nie spotkałem osoby, która może dać $2000 za aparat ale $3300 to już nie.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.