Cytat Zamieszczone przez stempel74 Zobacz posta
to co ja mam kupić do weselniaków bo już jestem bardzo skołowany, do tej pory mam 2szt 6D ale jedna mocno zajechana i myślałem że kupie 6DMk2, ale to odpada nie za taką cenę , to już może lepiej 5dIII? czy tez nie warto i najlepiej kupić 6D ale może by mi się jednak przydał inny punkt AF niż ten środkowy , chociaż z drugiej strony nie wiem czy będe umiał się po pół miliona zrobionych zdjęć tylko środkowym punktem korzystać z innych
To właśnie takie osoby jak Ty są odpowiedzialne za wszelkie braki w 6dii. Canon z ubolewaniem odnotował, że przez ostatnie kilka lat zawodowi fotografowie ślubni oszukują i kupują 6d przeznaczone dla amatorów, zamiast 5d3 przeznaczonego dla nich. Canon nie da się dłużej tak robić w konia, poszedł po rozum do głowy i wykastrował 6d2.
Amatorom pozostaje podziękować za tę tragedię tym ślubnym fotografom, którzy nie mają dosyć dumy i godności zawodowej, żeby nabyć sprzęt z właściwej półki.
Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nie dziaduj, nie kombinuj jak się obejść tanim kosztem tylko kupuj 5d4 i nie zawracaj gitary bo inaczej w 6d3 całkiem wytną wizjer a wyświetlacz pokaże 80% kadru..