Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ciekawe jak Nikon uzasadnił D5, który pojawił się w zeszłym roku i który ma DR (na wykresach) bardzo podobne do 5D2, 6D, 5d3, 6d2. A przecież mieli technologię...

Jakoś tak się składa, że kiedy matryca ma lepsze DR na niskich ISO, to ma gorsze na wysokich.
    Wystarczy zapomnieć o ISO mniejszych niż 800 i wtedy praktycznie nie ma się co martwić, że ktoś ma dłuższe DR...
    wprowadźmy jakąś logikę w nasze rozważania - 6DII ma gorsze DR (od 6D classic) i na niskim ISO i na wysokim ISO więc gdzie ten DR odpłynął (znaczy polepszył się) bo nie widzę żeby na wysokie ISO - DR 6DII jest odrobinę słabszy od DR 6D classic na każdym ISO - na niskim ISO obie 6 są słabsze o (prawie) 2EV od DR 5DIV - coś tego DRa ogranicza albo technologia albo software - ale na pewno nie jest tak że się pogorszyło na niskim a polepszyło na wysokim - to nie ten przypadek.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Wg DxO M5 i M6 mają DR gorszy od 80D o ok. 0.6-0.8 EV na niskim ISO. A było przekonanie, że to ta sama matryca. Coś tam można zaingerować.
    moim zdaniem z m6 jest ok wykres DR jest linią prostą i nie zagina się na niskich iso 0.5 eV a może mniej to nie tragedia

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ^^
    Było 6d, teraz jest już 6dc (classic) a już niedługo jako 6dc (cult)
    będzie bo 6D classic to rewelacyjny korpus jest

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    i to tyle na temat DR.
    Focenie w zakresie iso 100-200 to raczej wąskie grono odbiorców. Ja w każdym bądź razie wykonuje zdjęcia przy takich wartościach iso w skali promilowej.
    Choć celowe obniżanie tego zakresu przez canona to jak bicie nas po twarzy...
    A ja pewnie z 70% robię na iso 100, a czasem robię na iso 50 i uważam że to podstawowy zakres dla tego typu korpusu jak 6D i optowałbym za natywnym ISO 50 - niskie lub wysokie ISO jest używane zwykle przez tych co wiedzą co robią i dlaczego tak robią - z wysokim ISO na 6D nigdy nie było problemów.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-08-2017 o 11:17
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów