Strona 40 z 133 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Również uważam, że jest to ograniczenie programowe. 6D zbyt dobrze się sprzedawał, więc następca musiał być wyraźnie słabszy w jednym z ważniejszych parametrów od 5d4, żeby różnica w cenie była "uzasadniona".
    Na szczęście mój 6dc działa i pozostanie w torbie na dłużej.

Pełne uzależnienie

Jeśli to ograniczenie programowe to jest szansa że goście od MLa to potwierdzą, a może nawet zrobią mniej lub bardziej kulawe obejście - osobiście nadal nie mogę w to uwierzyć, w odsmażonego kotleta w starej technologii jestem zdolny uwierzyć ale w takie coś nie, film na youtubie pokazuje że papier wszystko zniesie.
    Z drugiej strony może to dobrze bo miałbym parcie na zakup, a gibany ekranik mi się wyjątkowo nie podoba (wytrzymałbym taki góra dół) - oczywiście ten korpus będzie robił fantastyczne zdjęcia podobnie jak 6D clasic robi fantastyczne zdjęcia bo to podobne korpusy są czyli ten nowy jest już przestarzały - ale w niektórych zastosowaniach np. sport może się okazać znacznie lepszy. Przy takiej cenie nic nie uzasadnia ruchu z programowym ograniczeniem matrycy - jeśli coś takiego jest to pomysłodawca powinien postąpić jak prawdziwy samuraj.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ciekawe jak Nikon uzasadnił D5, który pojawił się w zeszłym roku i który ma DR (na wykresach) bardzo podobne do 5D2, 6D, 5d3, 6d2. A przecież mieli technologię...

Jakoś tak się składa, że kiedy matryca ma lepsze DR na niskich ISO, to ma gorsze na wysokich.
    Wystarczy zapomnieć o ISO mniejszych niż 800 i wtedy praktycznie nie ma się co martwić, że ktoś ma dłuższe DR...
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

^^

Nie uzasadniał, ponoć to kłamstwo, że ktoś ten aparat kupował bo bez DR jak z Ziemi na Marsa nemůže být

Było 6d, teraz jest już 6dc (classic) a już niedługo jako 6dc (cult)

Początki nałogu Awatar KNC

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ciekawe jak Nikon uzasadnił D5, który pojawił się w zeszłym roku i który ma DR (na wykresach) bardzo podobne do 5D2, 6D, 5d3, 6d2. A przecież mieli technologię...

Jakoś tak się składa, że kiedy matryca ma lepsze DR na niskich ISO, to ma gorsze na wysokich.
    Wystarczy zapomnieć o ISO mniejszych niż 800 i wtedy praktycznie nie ma się co martwić, że ktoś ma dłuższe DR...
    i to tyle na temat DR.
    Focenie w zakresie iso 100-200 to raczej wąskie grono odbiorców. Ja w każdym bądź razie wykonuje zdjęcia przy takich wartościach iso w skali promilowej.
    Choć celowe obniżanie tego zakresu przez canona to jak bicie nas po twarzy...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

wprowadźmy jakąś logikę w nasze rozważania - 6DII ma gorsze DR (od 6D classic) i na niskim ISO i na wysokim ISO więc gdzie ten DR odpłynął (znaczy polepszył się) bo nie widzę żeby na wysokie ISO - DR 6DII jest odrobinę słabszy od DR 6D classic na każdym ISO - na niskim ISO obie 6 są słabsze o (prawie) 2EV od DR 5DIV - coś tego DRa ogranicza albo technologia albo software - ale na pewno nie jest tak że się pogorszyło na niskim a polepszyło na wysokim - to nie ten przypadek.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Wg DxO M5 i M6 mają DR gorszy od 80D o ok. 0.6-0.8 EV na niskim ISO. A było przekonanie, że to ta sama matryca. Coś tam można zaingerować.
    moim zdaniem z m6 jest ok wykres DR jest linią prostą i nie zagina się na niskich iso 0.5 eV a może mniej to nie tragedia

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    ^^
    Było 6d, teraz jest już 6dc (classic) a już niedługo jako 6dc (cult)
    będzie bo 6D classic to rewelacyjny korpus jest

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    i to tyle na temat DR.
    Focenie w zakresie iso 100-200 to raczej wąskie grono odbiorców. Ja w każdym bądź razie wykonuje zdjęcia przy takich wartościach iso w skali promilowej.
    Choć celowe obniżanie tego zakresu przez canona to jak bicie nas po twarzy...
    A ja pewnie z 70% robię na iso 100, a czasem robię na iso 50 i uważam że to podstawowy zakres dla tego typu korpusu jak 6D i optowałbym za natywnym ISO 50 - niskie lub wysokie ISO jest używane zwykle przez tych co wiedzą co robią i dlaczego tak robią - z wysokim ISO na 6D nigdy nie było problemów.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-08-2017 o 11:17
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Nie rozumiem tego classic przy 5 i 6d. Jesli ktos pisze 6D to nie ma na mysli 6D2. Rozumiem, ze niektorzy maja z tym problem i dla nich zwykle 6D nie ma racji bytu. Jesli tak jest moze napiszcie petycje do Canona z prozba o rebrand 6D co 6Dc.

Miasto
    Torun/Slupsk

Cóż, ja też większość zdjęć robię na iso <400.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Cóż, ja też większość zdjęć robię na iso <400.
    I zawsze naświetlasz na światła aby wyciągać cienie ?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie rozumiem tego classic przy 5 i 6d. Jesli ktos pisze 6D to nie ma na mysli 6D2. Rozumiem, ze niektorzy maja z tym problem i dla nich zwykle 6D nie ma racji bytu. Jesli tak jest moze napiszcie petycje do Canona z prozba o rebrand 6D co 6Dc.
    Tak, bo classic to magia, ale odchodzi do lamusa powoli na rzecz topki z DxO Czasy się zmieniają.

Przepraszam, miało być "DR i topki" z DxO.
    Ostatnio edytowane przez 7four ; 03-08-2017 o 11:34

Miasto
    Torun/Slupsk

Nie zawsze, ale wolę wyciągać cienie niż gasić przepały.

Strona 40 z 133 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów