Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ale tak swoją drogą to trzeba mieć nieźle nagwizdane żeby 6dII kupić za +9000pln. Nie wydałem tyle na nowy 5d2, a kilka stówek więcej zapłaciłem za 5d3 też nowy. I można tworzyć różne teorie, ale producenci sprzętu foto lecą z cenami w chu..steczkę. Ten aparat nie powinien mieć prawa kosztować więcej niż 7000. I nie obchodzi mnie stosunek pln do dolara, tylko stosunek producenta do rynku polskiego.
    Rozumiem, że oba kupowałeś tuż po premierze? Przelicznik USD do PLN też był taki jak teraz? Witamy w świecie globalnych korpo, które używają USD do rozliczeń i na używanie PLN do tego się nie zanosi. Odlicz sobie VAT i będziesz miał cenę jak w USA po praktycznie "dobrym" kursie USD. W USA nie ma VAT, mają za to inne podatki, które po prostu są niższe niż nasz VAT. W Japonii też jest taniej bo tam mają niższy VAT. Trzeba się też przyzwyczaić, że Polska jest mało znaczącym rynkiem i cenami tutaj się mało kto przejmuje - można się wyprowadzić lub przełknąć tę gorzką pigułkę (można ew pokazywać niezadowolenie portfelem ale tupanie nóżką to na Canona ma zerowy wpływ). Poczekasz trochę to i w Polsce cena nowej szóstki spadnie...
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 12-07-2017 o 11:20

Uprawnienia umieszczania postów