Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez lamerok Zobacz posta
    I tak i nie. Ja na 6D 2EV staram sie nie przekraczac, ale moze dlatego, ze samo ACR to u mnie wstep obrobki. A dalej w PSie czesto idzie nawet kilka filtrow NIK Collection (wprawdzie z czesciowym kryciem), ale juz one same wyciagaja niezle i dlatego wazny jest dla mnie material bazowy, bo widze utrate jakosci.

No ciezko mi kwestionowac testy DXO, jesli idzie o wykresy szumow, dynamiki tonalnej i glebi bitowej kolorow. Ale moze to jednak nie wszystko, wielu mowi, ze szumy na 5D4 sa ladniejsze, naturalniejsze niz w Sony, mi skolei kolory skory bardziej bardziej podobaja sie w Canonach niz Nikonach. Wiadomo mozna to skorygowac, jak i wiele innych rzeczy.... Ale jest wiele niuansow decydujacych o jakosci obrazka.
    problemem nie jest ile kto wyciąga lub nie wyciąga - problemem jest czy ktoś wsadził w ten korpus "starą" nową matrycę i robi odgrzewanie kotleta tak jak to się odbywało przy słynnych matrycach cropowych czy nie? - i to jest zasadnicze pytanie - odpowiedź poznamy wkrótce.

Ja również nauczyłem sie żyć z drętwą matrycą cropa kiedy go używałem więć moja potrzeba "wyciągania cieni" na fullfrejmie jest niewielka i 6D realizuje ją z zapasem i nie jest to czynnik determinujący wybór korpusu ale nie przepadam za odgrzewanymi kotletami - nie zamierzam kupować bezlustra sony nie mówiąc już o innych "profesjonalnych" bezlustrach z małą lub maleńka matrycą i moim kolejnym korpusem będzie canon ale niekoniecznie 6DII.

co do ceny to chciałbym uniknąć dyskusji o niej - na forum zwykle zbacza na jakieś dziwne tory o zarobkach, kursach i innych tematach - rynek jest nadal konkurencyjny i cenę trzeba porównać z ceną konkurencyjnych korpusów (podobne możliwości podobne pozycjonowanie) i jak na razie w tej kwestii mam zdanie podone do tomfoot ale inni producenci w kwesti ceny też potrafią zadziwić - na ten moment porównując (tylko produkty canona) 5DIV, 5DIII i 6DII nie widzę argumentów uzasadniających zakup 6DII.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 12-07-2017 o 08:26
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów