Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Popatrzyłem na rozstawienie punktów AF i powiem krótko. Ten aparat to kupa. Taka typowa w stylu Cwanona, coś dali ale tak żeby nic nie dać. Przypomniała mi się premiera 5D Mk II gdzie zmienili wszystko oprócz AF. Podobno doszli do tego po wysłuchaniu i wnikliwej analizie potrzeb fotografów z całego świata. Może ankieta byłą po japońsku....
    Jak można w 2017 roku jeszcze takie rzeczy robić w aparacie za $2000? Oni tam myślą w tym Canonie że ludzie będą co chwile wyrzucać stare aparaty i kupować nowe bo pojawił się gibany ekranik albo jakaś softwareowa funkcja odszumiania na wysokim ISO. A najlepiej coś zabrać żeby za kilka modeli dać znowu, może 1/8000s pojawi się w 6D Mk III albo wizjer 100% i pewnie znowu napiszą że doszli do tego po wysłuchaniu i wnikliwej analizie potrzeb fotografów z całego świata, bo wcześniej to wcale nie było takie oczywiste. Do tego koniecznie 4K w MJPEG żebyś sobie nagrał na pamiątkę w wysokiej rozdzielczości jak ci dzieciak robi w pieluchę i już mamy nowy aparat. Ludzie kupujcie!
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 07-07-2017 o 23:10

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ... Oni tam myślą w tym Canonie że ludzie będą co chwile wyrzucać stare aparaty i kupować nowe bo pojawił się gibany ekranik albo ...
    Oni nie myślą, tak będzie i już
    Ktoś, gdzieś czytałem, zwrócił uwagę, że mk I, II, III... to jest matryca/słaby AF, potem lepszy AF/słaba matryca, potem lepsze... także teoretycznie wiemy co będzie w następnym 6D
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Uprawnienia umieszczania postów