Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Rozumiem, że 20-30 lat temu dobrze zarchiwizowałeś nośniki 1,44 czy 5,25 i możesz sobie coś tam przeglądać "z przeszłości" , jak myślisz, że za 20 lat coś odtworzysz w tym co obecnie kręcisz, to podziwiam za dużo optymizmu.
    Ja jeszcze mam dyskietki tak stare, że wstyd się przyznać i sprzęt do ich odczytywania. Ale oczywiście, wszystko co trzeba dawno skopiowane na inne nośniki. Poza tym, mam gry na Commodore 64 na oryginalnych nośnikach i z Internetu oraz sprzęt sprzed blisko 35 lat. Co ciekawe, moje potomstwo obecnie ma ochotę w nie grać, choć mają rozdzielczość nieco mniejszą niż Playstation.

Ale z dyskietkami to jest problem hardwarowy. Filmy 4k to tylko pliki i ich odtwarzanie to tylko kwestia softwarowa. Na pewno będzie łatwo oglądać film 4k za 20 lat.

Problem jest z ich przechowywaniem. Dlatego w tej chwili HD w 6d2 mi wystarczy do celów artystycznych, a 4k do rejestracji mam w telefonie.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 07-07-2017 o 18:47
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów