Niby 45 punktow AF, ale tak gesto umieszczone, ze az przykro.![]()
Niby 45 punktow AF, ale tak gesto umieszczone, ze az przykro.![]()
No dokładnie. Niestety, nie jest to AF z 5d3.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Spodziewałem się, że w tej kwestii Canon poprawi tą puszkę. No cóż nie można mieć wszystkiego. Trochę szkoda, bo jakby było szerzej to zmienił bym puszkę, a tak "stara" 6D pozostanie jeszcze w plecaku.
W Danii cena praktycznie ta sama co w Polsce CANON EOS 6D MK II BODY
40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/
Tyle, ze w takiej sytuacji 6d classic zostaje. Ewentualnie zmiana na Sony.
No ale na co ta skarga? Że nie podoba Ci się jakość jpegów zamieszczonych w internetach przez niejakiego Dana Havlika? A kiedy fotki testowe z nowego korpusu były dobre albo mówiące coś konkretnego o matrycy? Nawet pierwsze sample z nowych obiektywów są czasem beznadziejne. Ci goście sikają po nogach żeby zamieścić pierwsze sample w momencie kiedy Canon da hasło, że już wolno. Ja na nie nawet nie zerknąłem, bo to strata czasu. Zresztą jpegów nie używam.
Naprawdę myślisz, że 6DII będzie robić nieostre zdjęcia i właśnie Ty pierwszy dostrzegłeś ten problem na samplach pana Havlika?![]()
Nawet jak sample są od Canona, słusznie że są kiepskie.
Gdyby ktoś sie umiejętnie postarał zrobić najostrzejsze zdjęcia jakie matryca da, to potem by po forach grasowali różni tacy ze skargami i reklamacjami, że coś oszukane, bo im takie nie wychodzą. Są osoby na tym forum, które kupiły każdą puszkę marki Canon przez osiem lat i w końcu przyznali się , że nigdy nie zrobili Canonem ostrego zdjęcia...![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.