Pokaż wyniki od 11 do 20 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    gdzie napisali że AF będzie działać do f8 bo nie widzę?

coś tam piszą o uszcelnieniach - może w końcu nadzieja na jakąś dobrą wiadomość.
    27 punktów AF wspierających f/8 w tym 9 punktów krzyżowych.

Tak wyglądają uszczelnienia w tym modelu aparatu.

Źródło: https://www.usa.canon.com/internet/p...eos-6d-mark-ii

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Piotr,
    dla mnie bardzo zdecydowanie AF.
    mam od kilku miesiecy rownolegle takie male g*wienko 750D. kazdy z jego 19 punktow AF dziala jak zloto - nie ma wahania, nie ma dluzszego zastanowienia - po prostu lapie ostrosc.
    w 6D mam w zasadzie trzy uzyteczne punkty wiec czesto musze ruszac glowica zeby sobie w ustawionym kadrze zlapac ostrosc. najczesciej jak klepie swoje pocztowki to ten czas mam, wiec nie jest to tragedia. ale tez wielokrotnie focac 750D lapie sie na zdumieniu, ze nie musze nic przekadrowywac ani ponownie probowac, bo aparat ma pewnie dzialajacy punkt AF w miejscu, w ktorym go potrzebuje. i mysle sobie dlaczego do ciezkiej anieli moj duzy korpus nie moglby tak samo pracowac.

druga rzecz, ktora mi sie w mkII podoba - ruchomy ekranik (przy powyzszym zastrzezeniu, ze nie koliduje mi z L-bracketem) i uzyteczny AF w trybie LV (w 6D mkI to jest uzyteczne dla totalnych anemikow). to mi pozwala w wielu sytuacjach wyjsc na szlak/w droge z mniejszym statywem zamiast dzwigac pelnowymiarowe nogi, albo wygodnie focic z perspektywy zaby.
    Jeżeli używasz jakiegoś firmowego L-bracket to może napisz sobie od razu do producenta czy i jak przewiduje rozwiązać problem odchylanego ekranu w 6D Mark II?

Używasz między innymi 750D? Hmm, pod filmikiem już tutaj wcześniej przez kogoś podrzuconym https://www.youtube.com/watch?v=whntis9ogZ4 pojawiła się dosyć ciekawa wymiana zdań gdzie ktoś stwierdził iż 6D Mark II to nie jest pełnoklatkowy 80D a wręcz pełnoklatkowy 800D i chyba trudno się z nim nie zgodzić patrząc na specyfikację rzeczonego aparatu Charakterystyka i dane techniczne – Canon EOS 800D - Canon Polska
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 29-06-2017 o 10:14

Uprawnienia umieszczania postów