Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
Ogólnie AF w video u Canona zdecydowanie fajniejszy jest
Ja, jeśli chodzi o moje totalnie amatorskie zastosowania video, jestem bardzo zadowolony. Z tym, że u mnie ten AF też czasami delikatnie pływa i szuka. Sporo zależy od wartości przysłony i od szkła.
Ogólnie video w tym aparacie nie jest skrojone pod profesjonalistów. Brak 4K, w FHD rozdzielczość tez średnia, brak wyjścia słuchawkowego, filmowcy coś tam o słabym kodeku piszą itd. U mnie podejście do video jest totalnie amatorskie, dla zabawy i rejestracji różnych rodzinnych momentów. Traktuję to jako miły bonus do aparatu fotograficznego Na moje potrzeby jakość tego obrazu, DPAF i obracany we wszystkie strony ekran sprawiają, że jestem zachwycony

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
Panowie czy ktoś robił testy, fotografował 6d2 afc w lv coś co się porusza nieregularnie i raczej szybko? Dacie jakieś przykłady?
Jeśli piszesz o AF-Servo to raczej średnio to działa w LV. Sporo zależy na pewno od szkła. Coś w stylu 70-200L na pewno radzi sobie o niebo lepiej niż np. C50/f1.4 nawet na f4. W jasnym otoczeniu (np. na zewnątrz w dzień)na tym ekranie pracuje się też średnio. Wszystko się odbija, za ciemno. Choć nie sądzę, żeby Nikon albo Sony mieli tu coś więcej do zaproponowania. Nie fotografuję sportów więc nie jest to dla mnie istotne,ale zawodowcy w tej dziedzinie chyba powinni pomyśleć o puszce skrojonej pod te potrzeby - może 7d albo 1d-X mkII i chyba jednak korzystać z wizjera.

Ogólnie odnoszę wrażenie, że DPAF w różnych zastosowaniach wymaga jeszcze małego dopracowania, ale od strony softu i przetwarzania. Ten Af jest bardzo szybki, ale w statycznych scenach. Nawet nie zauważamy jak ustawia ostrość. Wystarczy jednak, że coś się delikatnie rusza i już sporo zdjęć nietrafionych. Czuć, że coś "zamula" przetwarzanie danych z czujników. Przykład - dziecko w kadrze, bardzo dobre światło, trochę się wierci i masz problem żeby trafić idealnie z ostrością. To samo dziecko nieruchomo, w totalnej ciemnicy - AF ustawia ostrość szybko i bezbłędnie.
Kolejna sprawa wykrywanie twarzy. Trochę za wolno to jeszcze działa, czasami nie może wykryć, gubi itd. Bardzo brakuje eye-AF. Z bliska ostrość często ląduje na nosie a nie na oczach.
Choć ogólnie już teraz idzie z tego korzystać jestem zadowolony. Na pewno jest to przyszłość i bardzo mnie ciekawi co canon pokaże w tym swoim obiecanym ML FF