Raczej najwieksza bolaczka jest brak tak czystego wyciagania z cieni jak d750/810 (pro maja swiatlo/filtry wiec ich to nie obchodzi), i to nieszczesne 4K ktore nawet maja telefony.
Serio sądzicie nowy firmware zrobi czary mary? Obudźcie się.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 15-09-2017 o 22:50
Już zapomnieli jak Adobe wypuściło poprawioną odszumiarkę w którejś tam wersji ?
Od jutra (do środy) sam zaczynam testować nowe 6d, zacznę od meczu najmłodszych piłkarzy w mojej Sparcie czyli roczniki 2007 i młodsi, więc w razie czego będę mógł coś ze sportu wrzucić. Jakby ktoś miał jakieś pytania, prośby, zażalenia to walcie śmiało ;]
Będę miał do dyspozycji 24-70/2.8 II, 70-200/2.8 II, 50/1.8 STM i Irixa 15/2.4
Kurcze a zawsze myślałem, że do nagrywania filmów służą kamery a nie aparaty!
Jak dla mnie mogą w ogóle wywalić możliwość nagrywania z tej puszki, zbędna rzecz. Mam 6D mkI od jakiś 3 lat i przez ten czas nakręciłem nim może 5-10 minut filmu, i to na samym początku użytkowania i tylko z czystej ciekawości.
Niedługo firmy, żeby zaspokoić wymagania ludzi, będą musiały pchać w "APARAT" dodatkowe funkcje typu: pranie, prasowanie, gotowanie i mycie okien.
Ciekawa sprawa z tym filmowaniem lustrzankami. Masa ludzi wymaga tego od sprzętu i najlepiej w 4K, ale jak są wystawiane na sprzedaż to nagle żadna sztuka nie nakręciła nigdy nawet minuty filmu. Hmmmmm o co chodzi?
![]()
Ostatnio edytowane przez 5pirit ; 16-09-2017 o 08:16
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN