Strona 93 z 128 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Takie cuda to chyba tylko za granicą.
    Tak. W connscameras pare lat temu jak kupowałem 85/1.8 miałem 28 dni na zwrot bez podawania przyczyny. Tylko żeby nie było widać śladów używania i był to odbiór osobisty gdzie przed zakupem mogłem potestować w sklepie.
    A aparat kupowałem w Argosie, ale tak jak pisałem, ten model Kodaka (jakiś 12mpix) był wyjątkowo nieudany, dlatego były przyjmowane zwroty od niezadowolonych klientów.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Panowie płyniemy... może by tak do tematu 6d mk II wrócić.
    Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    Panowie płyniemy... może by tak do tematu 6d mk II wrócić.
    Nie ma do czego, już na początkowych stronach zostalo udowodnione, że jest do d... i zdjęć nie da się nim robić

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

@kardwa, ten aparat jest na rynku dopiero 3 miesiace, raczej malo kto go kupil zaraz po wprowadzeniu na rynek i strzaskal juz 10k klatek nie wiem tez jak inni ale dla mnie 10k klatek to kilka lat profi ktorzy robia szybko taki przebieg siegna raczej po coś lepszego niz entry level full frame dla niedzielnych podroznikow
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    @kardwa, ten aparat jest na rynku dopiero 3 miesiace, raczej malo kto go kupil zaraz po wprowadzeniu na rynek i strzaskal juz 10k klatek nie wiem tez jak inni ale dla mnie 10k klatek to kilka lat profi ktorzy robia szybko taki przebieg siegna raczej po coś lepszego niz entry level full frame dla niedzielnych podroznikow
    10 tys klatek to 3-4 śluby jak ktoś jedzie na jednej puszce a zapasowa w torbie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    10 tys klatek to 3-4 śluby jak ktoś jedzie na jednej puszce a zapasowa w torbie.
    Ja znam gościa, który podczas jednego dnia zawodów na które jeżdżę robi spokojnie 20tyś klatek. Jednego dnia występuje czasami 120 zawodniczek a impreza trwa nawet ponad 10 godzin. To jest "hurtownik-profesjonalista" który ma adekwatny sprzęt i żyje głównie z tego. Ja wolę zrobić mniej klatek i ograniczam się tylko do mojej córki, która akurat występuje na zawodach i innych zawodniczek z tego samego klubu. Nawet przy tych ograniczeniach zdarza się, że zrobię ponad 1500 zdjęć. 6D2 powinien mi wystarczyć a w porównaniu do 5D2 to będzie na pewno lepiej przy wyższym ISO.
    Ostatnio edytowane przez kardwa ; 25-11-2017 o 11:02

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez kardwa Zobacz posta
    Ja znam gościa, który podczas jednego dnia zawodów na które jeżdżę robi spokojnie 20tyś klatek. Jednego dnia występuje czasami 120 zawodniczek a impreza trwa nawet ponad 10 godzin. To jest "hurtownik-profesjonalista" który ma adekwatny sprzęt i żyje głównie z tego.
    A ma ekipę do selekcji zdjęć?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Ma stolik ze sprzętem i wszystko co potrzebne do obróbki na miejscu i praktycznie w czasie rzeczywistym. Ma pomocnika który ogarnia resztę a przy okazji robi live stream na YT.

Coś już napisał

10 tysięcy to faktycznie mnie poniosło ale kilka tysięcy to spokojnie w 3 miesiące amator zrobi. Ja zawodowcem nie jestem ale jak jadę na imprezę gdzie robię zdjęcia dla zaprzyjaźnionego klubu sportowo to tysiąc klapnięć robi się minimum. 6D2 dostanę w poniedziałek i jeśli nie będzie wadliwy raczej go zatrzymam. Do moich zastosowań powinien być wystarczający.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez kardwa Zobacz posta
    10 tysięcy to faktycznie mnie poniosło ale kilka tysięcy to spokojnie w 3 miesiące amator zrobi. Ja zawodowcem nie jestem ale jak jadę na imprezę gdzie robię zdjęcia dla zaprzyjaźnionego klubu sportowo to tysiąc klapnięć robi się minimum. 6D2 dostanę w poniedziałek i jeśli nie będzie wadliwy raczej go zatrzymam. Do moich zastosowań powinien być wystarczający.
    Jestem już byłym posiadaczem tego Canona. Bardzo chciałem go mieć na stałe ale niestety nie spełnił moich oczekiwań. Musiałem albo trafić na wadliwy egzemplarz albo po prostu nie jest to produkt który spełniałby moje oczekiwania. Zasadniczy problem jaki miałem to problem z auto focusem. Na 4 różnych szkiełkach były problemy z ostrością. Ostrzenie poprzez live view dawało w większości przypadków satysfakcjonujące rezultaty ale przecież nie po to kupuje lustro by robić przez live view. Mikro regulacja niewiele wnosiła. Po prostu rozstrzał był tak duży, że dałem sobie spokój i się pozbyłem tego egzemplarza. Poza tym wyświetlacz miał wypalony pixel. Niby pierdoła bo nie ma wpływu na zdjęcia ale jednak wkurzało mnie to za każdym razem jak musiałem oglądać zdjęcia na ekraniku. Na czarnym tle nie było tego widać więc chodząc po menu aparatu nie można było tego zauważyć. Brakowało mi też joysticka z poprzednich 5tek którymi wcześniej miałem przyjemność pracować.
    Odnośnie plusów to odchylany wyświetlacz jest czymś bardzo pożytecznym i szkoda, że nie ma go w innych puszkach FF Canona
    Waga jak i rozmiar 6D mkII są jak dla mnie idealne. 5tki to jednak krowy jak się porówna z 6tkami.
    Szybkość zapisu na karcie SD zaskakuje na plus. Dźwięk migawki bardzo przyjemny dla ucha. Jeśli ktoś nie robi RAWów to JPEGi wychodzą bardzo ładne i faktycznie szumy na wyższych czułościach wyglądają dobrze.
    Przechodzę jednak na 5D mkIV bo ta najnowsza 6tka to jednak nie to co oczekiwałem. Testowałem niedawno 5D mkIV i praca AF jak i layout przycisków (joystick) bardziej mi odpowiadają.
    Ostatnio edytowane przez kardwa ; 09-12-2017 o 22:01

Strona 93 z 128 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów