Strona 91 z 133 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

to ja mam takie pytanie:

czy cos slychac o korekcji ceny 6D mkII. w Germanii cos wlasnie drgnelo i cena spadla ponizej 1900 EUR:
    EOS 6D MARK II GEHÄUSE - Foto-Video Sauter
    https://www.foto-gregor-gruppe.de/sh...=4549292083903
    CANON EOS 6D Mark II Body Spiegelreflexkameras 26.2 Megapixel - MediaMarkt

w PL i NL jak widze nadal wisi oryginalne +/- 2100 EUR...
    www albo tez flickr

test test

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja mam takie pytanie:

czy cos slychac o korekcji ceny 6D mkII. w Germanii cos wlasnie drgnelo i cena spadla ponizej 1900 EUR:

E.. nie nom na powszechnie panującym nam portalu aukcyjnym, cena 1900E jak nic. Oczywiście od dużych i godnych zaufania sprzedawców. Jakieś marżowe nawet taniej .. Ale dla mnie to tak Jak to mówił pewien prof. trend dobry tylko gradient za mały
    Ostatnio edytowane przez wain ; 27-10-2017 o 18:01
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Podaj źródło tych informacji, bom ciekaw.
    Zacytowałeś owe źródło osobiście

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Podaj źródło tych informacji, bom ciekaw.
    Jak się czyta taki akapit i patrzy na te rzygowiny w cieniach to nasuwa się podejrzenie, że ktoś coś zamyślił a nie po prostu spieprzył:

"W testowanych ostatnio EOS-ach, dla niskich czułości (do ISO 200) zastosowano obniżony bias, o wartości 512 (zamiast 2048 jak dla pozostałych). Pozwoliło to na osiągnięcie lepszych wyników dynamiki tonalnej. W modelu 6D Mark II mamy jednak do czynienia z wysokim szumem przetwarzania, który skutecznie ogranicza osiągi w tej kategorii. Nie ma jednak dowodów na to, że modyfikowane są dane w RAW, być może jest to kwestia zastosowania nietypowych przetworników ADC."
    - cytat z testu na Optyczne.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja mam takie pytanie:

U nas też drgnęło, tylko jeszcze nie we wszystkich sklepach

7999 https://www.euro.com.pl/lustrzanki/c...-ii-body.bhtml

Generalnie trend wyraźnie spadkowy, choć mógłby przyspieszyć
    https://cenowarka.pl/?phist=1647160&age=365
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 01-11-2017 o 20:18
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Generalnie trend wyraźnie spadkowy, choć mógłby przyspieszyć
    no to pora na keszbek, ceny pójdą w góre o keszbek i opadający trend sie zatrzyma
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

To, że ceny idą w górę przed cashbackiem da się zauważyć u innych producentów (zwłaszcza Fuji - cashback od dziś, wzrost cen o cashback 2 tyg temu), ale w Canonie chyba nie było aż takich przejść?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez draco_krk Zobacz posta
    To, że ceny idą w górę przed cashbackiem da się zauważyć u innych producentów (zwłaszcza Fuji - cashback od dziś, wzrost cen o cashback 2 tyg temu), ale w Canonie chyba nie było aż takich przejść?
    kiedyś jak kupowałem 6DI to patrzyłem na trend na ceneo (chyba ceneo) - doskonale było widac na trendzie keszbak, potem było juz tylko gorzej - canon pozwala na realizacje keszbaku tylko w przypadku zakupów u sprzedawców z listy, ceny u takich sprzedawcow są zawsze wyzsze od "rynkowych" o mniej wiecej keszbak i po ogłoszeniu keszbeku spadek cen zatrzymuje sie na dłuzszy czas.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto

Zobaczcie co od*******ił Canon czyli porównanie podświetlanych pasków informacyjnych (najczęściej w Internecie na ten element wizjera jest używane określenie "info bar") z dwóch modeli aparatów czyli mojego kilkuletniego 5DS oraz świeżo zakupionego 6D Mark II:

Zmienili kolor na biały z domieszką czegoś jeszcze, nie jest to taka czysta biel. Ten kolor tak jebie po oczach że szok i bynajmniej mnie jako okularnikowi o słabym wzroku ale z bardzo dobrymi soczewkami w okularach bardzo przeszkadza w celowaniu. Na dodatek przy świetle dziennym daje się zauważyć lekkie migotanie obrazu na tym pasku.

Nie mam pojęcia czy to ma związek z konkretnym egzemplarzem tego aparatu czy wszystkie tak mają. Zdjęcia porównawcze robiłem smartfonem w tych samych warunkach oświetleniowych i ewidentnie na nich widać iż abstrahując już od koloru podświetlenie w pasku informacyjnym 6D Mark II jest tak jasne, że aż się robi taka łuna wokół wyświetlanych cyfr.

Oprócz problemu z tym podświetleniem prawie wszystko inne mi pasuje - wymiary, waga, współpraca z obiektywami (podpinałem oparte na prawie wszystkich silnikach - AF, USM, STM, STM z IS, NANO USM z IS oraz manualne), obsługa w menu, nawet na grip już nie narzekam jak to robiłem przy swojej opisówce 5D Mark IV którego też przez chwilę posiadałem - ten tutaj jest świetny.

No ale ja nie zamierzam psuć sobie wzroku bardziej niż już mam popsuty. Patrzenie się nawet mimo woli na no już powiedzmy w największym uproszczeniu białe diody z bardzo bliska to nie jest dobry pomysł. Takie diody to mam w ruterze tylko patrzę na nie z metra a nie z centymetra.

Inne wady?

Canon prawdopodobnie zastosował tutaj underclocking procesora ponieważ menu ma niewielkie lagi widoczne przy przewijaniu lewo-prawo. Robiąc zdjęcia w formacie JPEG rozmiar L za pomocą Live View też zauważyłem niewielkie lagi przy ich zapisywaniu (dokładniej chodzi o moment kończący zapisywanie zdjęcia). Oczywiście takie lagi w zapisie zdjęć są niczym w porównaniu chociażby z moim 5DS no ale są - w 5D Mark IV nie zaobserwowałem ich w obydwu przypadkach (menu i zapis zdjęć). Zdjęcia zapisywałem na kartę pamięci Delkin Devices 16GB SDHC 633X UHS-I (U3).

Wybierak (te strzałki dookoła przycisku SET) czasami jest nadgorliwy. Jak się go dłużej przytrzyma to przelatuje zakładki w menu i tak ma być ale zdarza się że naciskasz go krótko "na raz" i potrafi przeskoczyć o kilka pozycji do przodu. Miałem tak najczęściej próbując przewinąć na jakąś zakładkę idąc wybierakiem w lewo. Tu również nie mam pojęcia czy to ma związek z konkretnym egzemplarzem tego aparatu czy wszystkie tak mają.

Biel bieli nierówna (chodzi mi o AWB z priorytetem bieli) także osoby zarabiające pieniądze na fotografii niech lepiej nie miksują różnych modeli aby zachować jednolity "workflow".

Ciekawostki

Tak wygląda w menu aparatu pozycja "Korekcja aberracji obiektywu" po podpięciu manualnego obiektywu Zeiss Planar T* 50mm f/1.4 ZE:

Tak wygląda lista wbudowanych profili obiektywów:

Tak jak widać wszystkie są wbudowane "od ręki" firmowo więc nie ma potrzeby uruchamiania EOS Lens Registration Tool.

To chyba wszystko co chciałem Wam przekazać, aparat po weekendzie zostanie odesłany do sklepu w którym został zakupiony celem otrzymania zwrotu pieniędzy za niego.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 03-11-2017 o 21:18

Strona 91 z 133 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów