Strona 8 z 133 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak i dlatego pewnie ledwie zipie dostarczając swoim użytkownikom emocji w postaci co jakiś czas pojawiających się informacji o terminie bankructwa .
    Nie wiem skąd, mimo upływu lat przy każdej kolejnej premierze wciąż pojawiają się "mędrcy" którzy chcą uczyć Canona marketingu .
    ja nie uczę naszej ulubionej firmy (nie śmał bym), ja tylko nie mam ochoty być ofiarą marketingu naszej ulubionej firmy - byłem mocno nastawiony na ten model i nie myślę o zmianie systemu bo to nie ma wielkiego sensu, ale "innowacyjność" i ewolucja modelu idzie w kierunku który mnie nie interesuje (zamiast wykastrowanego fulfrejma dostajemy rebela z matrycą ff - niby to samo ale nie do końca) więc może się okazać że w tym obrocie kasa zostanie w skarpecie - za rok będzie bezlusterkowiec ff naszej ulubionej firmy pożyjemy zobaczymy - może marketing zmieni swój pogląd ale może 6DII będzie hitem sprzedażowym - ja chwilowo jestem ogromnie zadowolony z posiadanego 6D i moje zdowolenie rośnie.

--- Kolejny post ---

jak patrzę na ten autofocus 6DII to przypominają mi się czasy kiedy byłem dumnym użytkownikiem minolty 7000i tam też były trzy punkty autofocusa ale te trzy punkty nie udawały że jest ich czterdzieści parę - czekam aż się pojawi w sklepach wezmę do ręki to może moje widzenie tego autofocusa sie zmieni - ale może dobiegaczka (przy takiej ilości skupionych w centrum punktów) będzie działać wyśmienicie i 6DII okaże się korpusem "sportowym" któż to wie.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-06-2017 o 08:02
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez ultimator Zobacz posta
    I teraz się dziwicie dlaczego Canon leje na ostrość? I tak się sprzeda! Bo to Canon, a nie jakiś śmieć! A zdjęcia robi przecież fotograf, a nie aparat!
    Ale to Canon jest winny temu, ze ktorys z dziennikarzy zaproszonych na ten przedpremierowy test 6D2 ma jarmarczny gust i przekonanie, ze kompresji nigdy za malo?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Co do roznych sampli... odkad siegam pamiecia sample wlasne Canona byly zawsze malo mowiace o faktycznej ostrosci matrycy. Dopiero jak egzemplarze produkcyjne trafialy do testow i realnych uzytkownikow mozna bylo zobaczyc, ze jednak gra i buczy.

Odkad pamietam zaczyna sie na 10D w 2004 roku. Troche aparatow obejmuje. W tym wszystkie ktore sam mialem i ktore nawet w Lightroomie wygladaly duzo lepiej niz na samplach Canona.

To jest inaczej niz chocby u Nikona, ktory pokazuje strasznie wyglaskane sample, o niebo lepiej przygotowane

Pełne uzależnienie

jeszcze w sprawie tego marketingu w linkowanym artykule z samplami przeczytałem entry level - i mam dysonans - jakoś mi to nie pasuje do 9.5 kilo papieru który trzeba wydac na entry level, ja od dość dawna używałem lustrzanek takich "oczko poniżej pro" np. minolty 7000i czy 7xi tylko jakoś w canonie wpadam w entry level - nie przeraża mnie szufladkowanie ale to się będzie kłócić z wewnętrznym obrazem wielu użytkowników tego aparatu - ale jeśli to jest dobre marketingowo no ta ja już nic nie bedę pisał poczekam.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Co do roznych sampli... odkad siegam pamiecia sample wlasne Canona byly zawsze malo mowiace o faktycznej ostrosci matrycy. Dopiero jak egzemplarze produkcyjne trafialy do testow i realnych uzytkownikow mozna bylo zobaczyc, ze jednak gra i buczy.

Odkad pamietam zaczyna sie na 10D w 2004 roku. Troche aparatow obejmuje. W tym wszystkie ktore sam mialem i ktore nawet w Lightroomie wygladaly duzo lepiej niz na samplach Canona.

To jest inaczej niz chocby u Nikona, ktory pokazuje strasznie wyglaskane sample, o niebo lepiej przygotowane
    sample były zawsze spier...
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Ale jak mają nie pisać entry level, jak to entry level. Gdyby napisali semi pro, a nawet quarter pro, to by sobie dopiero robili jaja.
    Nie przesadzajcie z utyskiwaniem na cokolwiek w tym aparacie, bo tak nie jest. Puszczają bardzo dobry sprzęt. Jedyna istotna wada to 9000pln (i tu zgoda, ze to się kłóci z entry level) Gdyby było 7000, to byłby aparat perfekcyjny. Nie jest natomiast tak, jak jakiś osiołek w kolorze green na nikoniarzach napisał, ze to aparat gorszy od d750 nikona.
    A co do sampli, to poczekajmy, aż ktoś naprawdę tą puszkę przestrzeli.
    Ja jestem z niej bardzo zadowolony, bo dzięki specyfikacji i cenie zarówno 6d2, jak i 5d4 pozostanę na kolejnych 5 lat z moim 5d3. Tak więc firma Canon dba o moją kieszeń!!

Jeśli to jest entry level, to czym jest np. taki 200D?

Ale może w sumie i racja, bo 200D nie doczekał się tutaj wątku, więc jakby go nie było

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeszcze w sprawie tego marketingu w linkowanym artykule z samplami przeczytałem entry level - i mam dysonans - jakoś mi to nie pasuje do 9.5 kilo papieru który trzeba wydac na entry level, ja od dość dawna używałem lustrzanek takich "oczko poniżej pro" np. minolty 7000i czy 7xi tylko jakoś w canonie wpadam w entry level - nie przeraża mnie szufladkowanie ale to się będzie kłócić z wewnętrznym obrazem wielu użytkowników tego aparatu - ale jeśli to jest dobre marketingowo no ta ja już nic nie bedę pisał poczekam.

--- Kolejny post ---

sample były zawsze spier...
    Przeciez to jest entry level a to, ze w Polsce zarabia sie malo papieru to inna bajka. Trzeba tez przelknać gorzka pigułke, że Europa jest droga a dla Canona taki rynek USA jest wazniejszy (stad w USA cena ca ta sama). Taki to swiat globalnej ekonomii. Jak do tej pory strategia Canona sie swietnie sprawdza wiec jej nie zmienia.
    Jest jeszcze Nikon, Pentax i niedobitki Sony w DSLR - mozna isc do nich i walczyc w ten sposob z hegemonia i ksiegowymi Canona Swiat bezlusterkowcow tez czeka. Canon marudzenie tutaj ma w glebokim powazaniu i jedyne czym sie przejmuje to slupki sprzedazy. Nie znam udzialu % FF w rynku foto ale zakladam, ze nie jest to segment na jakim zarabia sie najwiecej wiec czemu nie drenowac kieszeni tej niszy?
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 30-06-2017 o 10:06

No tak, nie znasz, ale zakładasz...

Nie obraź się, ale czy to co prezentujesz to nie jest trochę taki cynizm na pokaz? Mamy przytaknąć "księgowym Canona" bo takie są prawa rynku? Uśmiechnąć się z wyższością, że je znamy - nie to, co malkontenci! - wobec tego "świadomie" wybieramy entry level za prawie 10 kawałków? C'mon

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Z tą czułościa to chyba nie jesteś zorientowany. Wszystkie boczne w 5d4 z wyjątkiem czterech też mają -0.5 do 18. Skoro w 5d4 tylko centralny i cztery boczne się do czegokolwiek nadają, to o co chodzi?
    (..)
    Widzisz, dla mnie to kolosalna różnica. Rzekłbym praktyczna, bo dla mnie ten północny ma największe znaczenie. Dla mnie
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez karnif Zobacz posta
    No tak, nie znasz, ale zakładasz...

Nie obraź się, ale czy to co prezentujesz to nie jest trochę taki cynizm na pokaz? Mamy przytaknąć "księgowym Canona" bo takie są prawa rynku? Uśmiechnąć się z wyższością, że je znamy - nie to, co malkontenci! - wobec tego "świadomie" wybieramy entry level za prawie 10 kawałków? C'mon
    To realizm a nie cynizm. Opcji masz wiele z niekupowaniem i pokazaniem środkowego palca księgowym Canona włącznie. Popłaczmy jeszcze o tym jaki 1dxII drogi bo jakbym go miał to fju fju Word Press Foto moje Zły Canon

Strona 8 z 133 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów