Strona 75 z 133 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Canon poczeka, aż się sprzeda mylion sztuk 5D mkIV i później wypuści poprawkę softu do 6D mkII która to uczyni z niego puszkę miodną i cudną (taką mam nadzieję).
    to nie jest zgodne ani z tym co canon robił dotąd (zwykle poprawia błędy na poziomie literówki w wersji językowej południowego burkina faso) ani z japońską filozofią, takie przyznanie się do błedu nie wchodzi w grę - 6DII będzie śpiewał falsetem do końca swoich dni i należy się z tym pogodzić - możliwości jest sporo można wstrzymać sie z upgradem, kupić inny korpus, kupić korpus konkurencji
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

5pirit to że Ty nie filmujesz nie znaczy że inni tego nie robią. Obawiam się nawet że jesteś jednym z ostatnich mohikaninów w tej kwestii przez ostatnie 9 lat ludzie zmienili podejscie. A filmiki były nagrywane kompaktami jeszcze długo przed 5D2. Po co tachać kamerę jak można filmik zrobić lustrzanką. Mialem kiedys takie podejście, mialem osobną kamerę jvc, bez sensu to było, szybko sie skończyło. Dla amatora z dobrym aparatem kamera to zbędny gadżet.

W tym roku jednak więcej nagrywam iphonem. Lepiej stabilizuje kadr, ma autoostrzenie i robi mniejsze pliki. A aparatu używam gdy potrzebuję zmienić ogniskową.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Czy w procesie tworzenia obrazu zachodzi jakakolwiek konwersja analogowo cyfrowa ?
    Jeżeli nie to faktycznie oprogramowanie nie będzie miało wpływu na jakość zdjęcia

Czy w jakimś modelu canona upgrade softu przyniósł poprawę DR lub mniejsze szumy na wysokim ISO? Może mnie coś ominęło?
    Bo tak jak kolega wyżej zauważył dotychczas poprawiali rzeczy zazwyczaj zupełnie nieistotne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Na ochłonięcie od jałowej dyskusji o fatalnej matrycy wrzucam kilka zdjęć z bieżących obróbek (zdjęcia wywołane LR). Stwierdzam, że zdjęcia wychodzą jako tako.

O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Warszawa

Bardzo ładne to wszystko ale czy lepsze niz w 6D? Jako tako to niespecjalna rekomendacja dla aparatu za te pieniądze.
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Czy w jakimś modelu canona upgrade softu przyniósł poprawę DR lub mniejsze szumy na wysokim ISO? Może mnie coś ominęło?
    Bo tak jak kolega wyżej zauważył dotychczas poprawiali rzeczy zazwyczaj zupełnie nieistotne.
    Tak, po wgraniu Magic Lantern

Jeśli dr to sprawa softu to się da, jeśli sprzęt więcej nie daje rady to tylko optymalizację jak w ML.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Bardzo ładne to wszystko ale czy lepsze niz w 6D? Jako tako to niespecjalna rekomendacja dla aparatu za te pieniądze.
    Nie wyczułeś nutki ironii ?

PS. Tak zupełnie poważnie - owszem, jak się zacznę brandzlować wyciągając +3 EV na niskim ISO , to z aparatów które mam najlepiej wypada stare 6D, gorzej (choć niewiele) 6d2, ale przy większej rozdzielczości i lepszym nieco detalu (chyba słabszy filtr jest na tej matrycy) , następnie A7 mk II któe dodatkowo najmocniej szumi przy wysokim ISO, a na samym końcu 5d mkIII, który dodatkowo ma fioletowy banding, widoczny również przy wysokim ISO.

Tylko co z tego, jak w kontekście moich zdjęć i obróbki (niewielkiej w LR) zdjęcia finalnie z tych puszek wychodzą praktycznie takie same, a korzyści, jakie wynikają z ergonomii 6d2 oraz z celności AF są dla mnie nie do przecenienia.

Żeby nie było, nie kupiłem tych aparatów za 9400, tylko sporo mniej, więc w kontekście stosunku ceny do jakości jestem bardzo zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 16-09-2017 o 13:23
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Także tego.... no..... mmmmm... aparat rzeczywiście do d..... .....
    Brawo @Cichy .

A w kwestii kamer. Canon ma taką politykę że jak robi sprzęt to patrzy na to co robi . Do filmowania robią kamery i pewnie nie chcą konkurować z własnymi wyrobami. I tyle. Chcesz 4K kupuj kamerę - za drogo spadaj do konkurencji - proste.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dokładnie w cenie tej puszki tkwi jej potencjał. Czekamy na zniżki

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie wyczułeś nutki ironii ?
    nie
    Flickr | YT