Zdecydowanie DPP. Chociaż Adobe odszumiło i wygładziło (z utratą szczegółów) dodało też rzucającą się w oczy nagłą utratę koloru przy wyciągnięciu o pewną liczbę EV. Na tej podstawie oceniano DR jako tragiczny, gorszy od 6d czy 5d3.
I teraz jest mowa o jakimś zafarbie magenta z którym "lepiej sobie radzi DPP". DPP nie ma z czym sobie radzić, bo wygląda na to, że tego zafarbu w rawie ma, produkuje go Adobe.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moje zdanie jest takie, że to nie wina matryc do których się czepiają, tylko softu za pomocą którego obrabiamy zdjęcia.
Mam wątpliwość czy na dzień premiery wszystko jest dopracowane (często nie jest) oraz czy takie Adobe nadąża, nawet czy sama firma matka nadąża nad projektem. A dopiero po czasie wprowadzane poprawki pomagają lub szkodzą.
--- Kolejny post ---
I nie do końca rozumiem oczekiwań z kosmosu wobec technologii budowy matryc, co ma się tam niby zmienić ?
Canon poczeka, aż się sprzeda mylion sztuk 5D mkIV i później wypuści poprawkę softu do 6D mkII która to uczyni z niego puszkę miodną i cudną (taką mam nadzieję).![]()
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
z niezdrowej ciekawości spytam co to są oczekiwania z kosmosu wobec technologii budowy matrycy bo ja mam raczej bardzo skromne![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Wystarczy poziom Nikona d750...