Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
Wcale się nie dziwie wszystkim narzekaniom. Po premierze 5DIII Canon jakoś mógł wsadzić do 6D matrycę o praktycznie takiej samej jakości a w pewnych aspektach nawet lepszą. Ludzie oczekiwali podobnego ruchu. Spodziewali się, ze w 6DII będzie chociaż matryca (kija tam w ten AF i jego punkty) bardzo zbliżona do tej z 5DIV. No i rozczarowanie. Jak dla mnie to odgrzewany kotlet bo jakościowo to ja nie widzę jakiejś różnicy w porównaniu ze starą szóstką. Chyba że komuś zależy na odchylanym LCD i podobno lepszym AF w LV.
W pełni się zgadzam. Dla mnie to brak szacunku dla klienta. Celowe działanie. W czasach analogowych, to fotograf decydował o jakości i rodzaju materiału światłoczułego. Teraz tego nie możemy zrobić i producent powinien zapewnić najwyższą jakość. Celowe montowanie matryc gorszej jakości jest pluciem w twarz klientów. Zgadzam się na niższą rozdzielczość zdjęć w tańszym sprzęcie, ale pozostałe parametry powinny być najlepsze do osiągnięcia w danym momencie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
Cena jest stosunkowo niska jak na nowość FF a będzie już tylko niższa. Nikt ci nie każe kupować nowości ani byc w systemie Canona. Nie rozumiem twojego podejścia. Czy Canon ci cos kiedys naobiecywał i nie wywiązał się z obietnicy ? Matryca to nie wszystko
Piszesz jak handlarz od Canona. Canon nic mi nie obiecał, to ja zaufałem Canonowi kilkadziesiąt lat temu.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
Nie śledzę premier, dasz jakiegos linka ?
Obiecywali, że rozdzielczość matrycy będzie większa, ale pozostałe parametry na poziomie matryc z 2012 roku ;-). Człowieku, ogarnij się. Tej matrycy nie da się obronić. Tym bardziej,że mamy dowody na to, że Canon potrafi wyprodukować lepszą matrycę. Okrojenie AF w 6D nie wystarczyło, to teraz okroili matrycę.