No to pojechałeś teraz po całości. Jakoś na kartoniku nie widziałem opisu, że 6D jest tylko dla amatorów a 5D dla ślubniaków.
Są ludki którzy muszą mieć 5D żeby się lepiej poczuć na ślubie, bo wiedzą, że mają sprzęt PRO na wypasie i samo zdjęcia robi. A drugim wystarczy 6D, a i tak robią lepsze zdjęcia niż ci z 5D, normalnie szok, że można nim zdjęcia robić na ślubach! Osobiście ważniejsze dla mnie dobre szkło niż mega wypasiona puszka jeżeli chodzi o śluby.
@stempel74 jeżeli masz obcykanego 6D MkI i nauczyłeś się operować tylko na środkowym punkcie to bierz znowu "6D jedynkę", a za resztę kup jakieś fajne szkło albo inny sprzęt który Ci pomoże w dalszym rozwoju warsztatu.
Osobiście mi w nowym (oczywiście po za robieniem zdjęć, bo do tego jednak służy a nie nad spuszczaniem się nad tabelkami) pasuje gibany ekran i dodatkowe punkty AF, ale czy na tyle żeby dopłacać do niego?? No nie wiem ..... może jak by kosztował z 7tys.
W ogóle jak czytam cały ten wątek, to zastanawiam się czy nowy 6D służy ludziom nadal do robienia zdjęć czy juz tylko do robienia testów i tabelek.
Ludzie opanujcie się, przestańcie czytać i weźcie się za robienie zdjęć, lepiej na tym wyjdziecie!