Strona 63 z 128 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Czekałem na 6D mkII i nie oczekiwałem cudów. Chciałem trochę lepszego AF i ulepszonej matrycy, godnej technologii 2017 roku. Canon strasznie mnie zawiódł. Chciałem w przyszłym roku kupić mkII. Chyba sobie daruję. Tylko co zrobić? Czekać na MkIII? Nie dam rady. 5D MkIV za drogi. Używanego sprzętu nie kupuję.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    Czekałem na 6D mkII i nie oczekiwałem cudów. Chciałem trochę lepszego AF i ulepszonej matrycy, godnej technologii 2017 roku. Canon strasznie mnie zawiódł. Chciałem w przyszłym roku kupić mkII. Chyba sobie daruję. Tylko co zrobić? Czekać na MkIII? Nie dam rady. 5D MkIV za drogi. Używanego sprzętu nie kupuję.
    Robiłes zdjęcia 6DII że już jesteś zawiedziony ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Trzeba coś zmienić, np:
    - zmienić hobby (szydełkowanie, robienie na drutach itd)
    - dopasować swoje wymagania do przeznaczonej kwoty
    - dopasować kwotę do wymagań

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Trzeba coś zmienić, np:
    jestem pewien, ze w momencie kiedy to hobby zrobi sie popularne wsrod posiadaczy prac (organow meskich rozrodczych) to znajda sie tu i takie szydelka, ze bedzie trzeba nerke za nie sprzedac. takie ze stopow amelinum z tytanem, z domieszka zlota i rosyjskiej stali czolgowej, w srodku z wkladem grafitowym (poprawiajacym gietkosc) zbieranym przy pelni ksiezyca przez doswiadczonych lowcow kangurow w Kongo itd. itp.

nie ma lekko. zwlaszcza jak do tematu dorzucimy kryzys wieku sredniego i caly zwiazany z tym upadek rozsadku
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 12-09-2017 o 22:56
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Tylko co zrobić? Czekać na MkIII? Nie dam rady. 5D MkIV za drogi. Używanego sprzętu nie kupuję.
    Przyznam, że chociaż zawsze lubię pomagać dobrą radą, to jest rzeczywiście sytuacja beznadziejna, patowa i nie widzę żadnego wyjścia. 6d2 to za mało i za drogo, czekanie na MkIII dla mnie też odpada bo życie jest zdecydowanie za krótkie żeby czekać może 4-5 lat, 6d już dziś jest przestarzałe i moralnie nie pociągnie do lat 2020, 5d4 też nie mam w planach, używek dotąd nie kupowałem, systemu zmieniać nie chcę bo to tyle wydatków i zachodu.... Myślałem o pozwaniu Canona ale to też trwa i kosztuje. Jesteśmy w tej samej sytuacji nie do pozazdroszczenia w którą wpakował nas Canon.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Canon mógł dać więcej i normalne jest, że ludziska narzekają.
    Canon pewnie narzeka, że ludziska mogą dać więcej a nie dają bo nie chcą. Jeszcze nie spotkałem osoby, która może dać $2000 za aparat ale $3300 to już nie.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Canon pewnie narzeka, że ludziska mogą dać więcej a nie dają bo nie chcą. Jeszcze nie spotkałem osoby, która może dać $2000 za aparat ale $3300 to już nie.
    kwestia nie tylko tego co sie "moze" tylko rowniez tego co sie "chce".

jakbym sie spial to dalbym rade kupic 5DmkIV albo 5DSR. tylko jakos nie widze takiej potrzeby. wole dom szybciej splacic, dodatkowe oszczednosci odlozyc dziecku na przyszlosc, lepiej porzadzic na wakacjach... wydawanie kasy na elektronike to marnotrawstwo wlasnej pracy jak sie na tym nie zarabia
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    ... życie jest zdecydowanie za krótkie żeby czekać może 4-5 lat, 6d już dziś jest przestarzałe i moralnie nie pociągnie do lat 2020...--- Kolejny post ---

Canon 5D classic wyszedł 12 lat temu i jakoś do dzisiaj jest polecany początkującym

6D mkI jedyne co mi brakuje to lepszy AF, reszta jest aż nadto.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Coś już napisał

Wystarczy pobrać Rawy z neta z 6dmk2 i 5dmk4

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Wystarczy pobrać Rawy z neta z 6dmk2 i 5dmk4

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
    Większość nowości Canona to szroty którymi nie da się zdjęć robić. Trzeba jeszcze troche odczekać i będzie to świetna puszka.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Większość nowości Canona to szroty którymi nie da się zdjęć robić. Trzeba jeszcze troche odczekać i będzie to świetna puszka.
    Nie tym razem. Mam dwie puszki Canona, na które w dniu premiery strasznie narzekano, 50D i 6D. Jednak matryce dorównywały ówczesnej konkurencji. Poczekam na więcej testów, ale nie mam większych nadziei. Za dużo fotografów używało 6D zarobkowo, a to przecież sprzęt dla amatorów. Zemsta Canona. Nikon tak nie robi. Najwyżej wady fabryczne ;-).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Robiłes zdjęcia 6DII że już jesteś zawiedziony ?
    Nie zamierzam kupować na próbę. Nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak głupka, a tak zrobił Canon. W 80% lub więcej moich zdjęć nie wyciągam z cieni wogóle lub odrobinę. Jednak czasem to robię. Jeżeli matryca MkII pod tym względem nie jest lepsza lub nawet troszkę gorsza od MkI, to wydanie 9 tYś.PLN w 2017 roku jest niepoważne.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Trzeba coś zmienić, np:
    - dopasować swoje wymagania do przeznaczonej kwoty
    - dopasować kwotę do wymagań
    Zbyt poważnie potraktowałeś moje dywagacje na temat 6D MkII. Nie szukam rad na forach internetowych. Jestem tzw. półprofesjonalnym pstrykaczem i podzieliłem się moją frustracją z innymi użytkownikami sprzętu marki Canon. Przygodę z Canonem zacząłem w czasach innego mocowania obiektywów i tak zostało. Jednak nie jestem fanem Canona, tak jak nie jestem fanem marki Bosh, choć mam wiertarkę, odkurzacz i kuchenkę tej firmy.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Strona 63 z 128 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów