Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Czas oczekiwania jest bezpłatny
    I o to chodzi.
    Czekając na 6dii byłem na 100% pewien, że matryca będzie miała DR trochę lepszy niż 6d i na 85% spodziewałem się takiego DR jak 5div albo i odrobinę lepszego. Dlatego też przygotowałem się na raczej szybki zakup.
    Ponieważ okazało się insczej, nie pali mi się. Pieniądze sobie leżą w banku, gdzie jest ich miejsce, a ja wesoło czekam i spoglądam na szkło. (To znaczy nie zaglądam nadmiernie do kieliszka z tej zgryzoty, tylko może kupię jakiś obiektyw).

I taka jest różmica - mi też nie całkiem pasuje nowy korpus z podobnym IQ do tego, co już mam, ale ja nie uważam, że Canon jest mi coś winien albo coś musi i nie cierpię za bardzo z 6d.

Widać z tego wątku, że każdego kręci co innego, więc wszystkich się nie da zadowolić, no bo jeszcze ma być tanio. Ja już nie zamierzam kupować mojego "głównego" aparatu bez:

- zauważalnie wyższego DR na bazowym ISO niż 6d (bo po co)
    - szybkiego AF w LV jak DP (bo taki mi potrzebny)
    - gibanego ekranu (bo nie i już)
    - dotykowego ekranu (bo i tak innych nie będzie)
    - gps (chyba, że czyta sprawnie z telefonu np. przez BT)
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    I o to chodzi.
    Czekając na 6dii byłem na 100% pewien, że matryca będzie miała DR trochę lepszy niż 6d i na 85% spodziewałem się takiego DR jak 5div albo i odrobinę lepszego. Dlatego też przygotowałem się na raczej szybki zakup.
    Ponieważ okazało się insczej, nie pali mi się. Pieniądze sobie leżą w banku, gdzie jest ich miejsce, a ja wesoło czekam i spoglądam na szkło. (To znaczy nie zaglądam nadmiernie do kieliszka z tej zgryzoty, tylko może kupię jakiś obiektyw).
    miałem podobnie, już kupiłem 16-35 4L może jeszcze upgrade monitora zrobię albo pojadę w jakieś ciekawe miejsce albo i to i to
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    miałem podobnie, już kupiłem 16-35 4L może jeszcze upgrade monitora zrobię albo pojadę w jakieś ciekawe miejsce albo i to i to
    To są pierwsze zalety matrycy w nowym 6d, które dostrzegam

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ja już nie zamierzam kupować mojego "głównego" aparatu bez:

- zauważalnie wyższego DR na bazowym ISO niż 6d (bo po co)
    - szybkiego AF w LV jak DP (bo taki mi potrzebny)
    - gibanego ekranu (bo nie i już)
    - dotykowego ekranu (bo i tak innych nie będzie)
    - gps (chyba, że czyta sprawnie z telefonu np. przez BT)
    Jeszcze zapomniałem dodać:

- baterii typu 1000+ zdjęć CIPA (bo mam stany lękowe związane z wyczerpywaniem się baterii)

Co obecnie niestety eliminuje wszystkie bezlusterkowce. Natomiast nie eliminuje serii EOS M jako drugi "mały" aparat.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów