Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A serio - czym powinien się różnić 6dii od 5d4 żeby było "uczciwie? "
    no na pewno nie DR matrycy - 6DII ma mniejszą rozdzielczość powinien mieć lepszy DR niż 5DIV tego sie spodziewamy kupując aktualny produkt, tego się spodziewam kupując właśnie wchodzącą lustrzanke z pelnoklatkową matrycą, tak zachowują się produkty konkurencji i nie ma nic dziwnego w takich oczekiwaniach - jeśli zamawiasz schabowego to oczekujesz dzisiaj zrobionego schabowego a nie odgrzewanego z wczoraj.

ale jeśli firma będzie reklamowac produkt jako "entry level z przestrzałą technologią matrycy" lub jako "upgrade wszystkiego oprócz technologii matrycy" albo "ograniczylismy DR bo uważamy (czytaj komuś się ubrdało) że w produkcie entry level powinien byc mniejszy niż niż w pro" to też będzie w porządku - rynek na podstawie obiektywnych informacji zdecyduje czy jest popyt na taki produkt za taką cenę

a różnic między 5DIV a 6DII z mojego punktu widzenia jest zupełnie sporo - obudowa, wizjer, dwie karty, 4K, rozdzielczość matrycy, AF, rozłożenie punktów AF, sterowanie, brak gibanego ekranika (dla mnie zaleta) i pewnie jeszcze parę innych rzeczy - ale widocznie ktoś uznał że jeszcze za mało

podobnie jak ty postanowiłem zaczekać na produkt o bardziej odpowiedniej dla mnie specyfikacji - oczywiście naszej ulubionej firmy bo lubię produkty naszej ulubionej firmy (np. doskonały 6D classic) i (parę dni temu) kupiłem kolejny obiektyw oczywiście naszej ulubionej firmy
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-08-2017 o 23:54
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów