ok - ja miałem na mysli te wykresy na których "coś ktoś czymś i z jakiegoś rawa"link parę postów wyżej - poproszę o linka do tych innych
dla uproszczenia dyskusji na tych wykresach co je oglądam można przyjąć (w uproszczeniu, np. z dokładnoscia do 0.25EV) że DR 6D i 6DII jest taki sam i na niskich i na wysokich iso (wykresy prawie się pokrywają) - czy masz jakiś wykres pokazujący przewagę 6DII na wysokim iso? różnica 26 czy 20 mpixeli niestety mnie nie przekonuje (że niby sie polepszyło ale mepapiksele pogorszyły i wyszło na to samo) - nie nie nie - popatrz na wykres 5DIV megapikseli jeszcze więcej różnica na niskim iso to masakra, a na wysokim nie widać żeby było gorzej - i tak ma wyglądać wykres 6DII - a nawet jeszcze lepiejbo korpus nowszy i megapikseli mniej
na takim wykresie ważne jest utrzymanie liniowości na niskim iso i tu widać że nawet 5D4 do konkurencji nadal troche brakuje a 6D czy 6DII wypadaj nieźle ale tylko w porónaniu z innymi produktami canona - konkurencja w tym temacie je zjada - co oczywiście i na szczeście nie powoduje że konkurencja zrobi lepsze zdjęcia to tylko jeden z technicznych aspektów czasem istotny czasem nieistotny - w przypadku 6DII oczekiwałem postępu podobnego jak w 5DIV bo to załatwia zmiana technologii więc albo technologia sensora 6DII jest stara albo się komuś coś ubrdało - zaczynam się zbliżać do poglądu że sie komuś coś ubrdało i teraz będzie szedł w zaparte.
stawiam że korpus będzie się cieszył ogromnym powodzeniem, canon już ponoć nie nadąża z produkcją, dobra opinia 6D jest tutaj kluczowa - to będzie niezły korpus ale niestety z odgrzewanym kotletem - ja nie tego oczekiwałem.