A ja właśnie kupiłem.
Przeszedłem z 1D4.
Macie i się wyżywajcie![]()
A ja właśnie kupiłem.
Przeszedłem z 1D4.
Macie i się wyżywajcie![]()
Body to urządzenie o określonych, mierzalnych parametrach technicznych. Jednym z nich jest ten nieszczęsny DR. Dopóki Canon nie umiał zaoferować sensora o parametrach zbliżonych do konkurencji to canonierzy raczej milczeli. Ale od 80D, 1DX2 i 5DIV wiadomo co może sensor DP Canona. Oferowanie czegoś zauważalnie gorszego w puszce za 2k $ może być odebrane jako niezasłużona szykana. Jakie fotki skleci dany użytkownik to jedno ale każdy płaci tą samą kasę bo kupuje konkretne parametry techniczne.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
nie deprecjonowałbym korpusów z dużym DR - jeden potrzebuje dużego DR inny 12 klatek na sekundę bo co 12 zdjęcie mu wychodzi i jak zrobi więcej to może coś wybrać - różne są metody fotografów prowadzace do dobrego zdjęcia ale na koniec zostaje zdjęcie, a nie metoda i nikt sie nie zastanawia czy było robione przez dwa tygodnie czy dwie sekundy i czy korpus strzelał jak karabin maszynowy lub czy to był ten jeden naświetlony kadr - liczy się to co widać na zdjęciu.
a w przypadku 6D2 raczej chodzi o uczucie użytkownika do naszej ulubionej firmy i odpowiedź na zasadnicze pytanie - "kto kawo je....jet" DR to szczegół techniczny, a jak się się jeszcze kiedyś dowiemy np. od twórców MLa że cytując innego użytkownika tego wątku "tak sie komuś ubrdało" to będzie radośnie.
firma oferuje inne korpusy z dużym DR np. 1DX2, 5D4 czy 80D - jest wybór.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 27-07-2017 o 23:30
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień