canon ma technologię pokazał to w 5D4 i 80D (nadal słabszą niż konkurencja ale lepszą od tego co prezentował dotąd) i przy kolejnej premierze w 6DII serwuje jakiś odgrzewany kotlecik gorszy niż w cropie - rozumiem że 6DII to entry levelale słabszy sensor niż w cropie (canona) to mi się jakoś nie mieści w moim pojmowaniu świata - również słabo mi się pozycjonuje jako korpus dla mnie - to entry level
nie chce mi się jakoś ułożyć z moim postrzeganiem mojej fotografii (pewnie jestem zarozumiały
) ale z pewnością znajdą się początkujący (bo model jest entry level) którzy kupią ten model i będą zachwyceni bo to zupełnie niezły korpus (swobodnie mógłbym go uzywać gdyby nie to nieszczęsne pozycjonowanie entry level
) jest jeśli się przymknie oko na stosunek ceny do możliwości i nie porównuje się do tego co oferuje konkurencja w podobnej cenie.
ja bardzo spokojnie czekam na rozwój wypadków - firma podejmuje decyzje biznesowe a ja zakupowe, ostatnio często focę 5DI canona który ma prawie 13 megapikseli i dr gorszy niż 6D którego używam zwykle i jestem zadowolony- jak widać canon to firma produkująca doskonałe korpusy i wspaniałą optykę
--- Kolejny post ---
+1,
ale mogą mieć też moce przerobowe na starej linii produkcyjnej która sie jeszcze nie zamortyzowała i nie chcą jej zezłomować - czyli doskonale miejsce dla produkcji matrycy do korpusu entry level.