Ceny mają naprawdę konkurencyjne.Informuja, że sprzęt w przypadku awarii należy odesłać do nich i tym się zajmą, więc chyba jest ok. A z 6dmkii jesteś zadowolony? Mam na myśli opisywane tutaj np. wyciąganie cieni podczas postprodukcji.
Napiszę Ci tak: jak na moje potrzeby (niedzielny pstrykacz) w zupełności wystarczy. Nie jestem jakimś tam "szumofobem". Po prostu cieszę się robieniem zdjęć.
Ok. Dzięki
Również kupiłem w cyfra.eu i również 6D mk2. Sklepik spoko, nawet dali lekką zniżkę za to, że nie klikałem kupna przez Allegro, więc zaoszczędzili na prowizji. Pogadaliśmy trochę, spoko chłopaki.
A mk2 to bardzo fajny sprzęt, wystarczy omijać ISO100, w którym są największe problemy. W zakresie 200-1000 różnica szumów jest właściwie niezauważalna (chyba, że się masakruje te zdjęcia 5 stopów w każdą stronę, ale po co?), do 3200 szumy można olać w 90% przypadków, jeśli się tego nie drukuje na A0. 6400 jest ok jak na trudne warunki, wyżej z zasady nie jadę, ale przy testowych zdjęciach wcale nie było takiej tragedii, jak się spodziewałem.
Jak ktoś notorycznie nie doświetla zdjęć do tego stopnia, że ma prawie całą fotkę czarną lub przepala niebo to może mieć problemy z wyciąganiem w post. Ale jak się jest w granicach błędu to bardzo fajny aparat. Lżejszy od innych FF o dobre 200 gram i tańszy o połowę. W testach na youtube może i wypada słabo, ale tam porównują go z innymi body za 8-10k złotych, a to można mieć za 5300. Wiadomo, że będzie różnica. Ale czy dwukrotna?
Jak kupować 6D to tylko z dobrym szkłem, inaczej nie widzę sensu. Co podpinacie pod body?
EFM+22mm; 5D+50mm
@Woland666 - jakie problemy są z ISO 100???
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200