Strona 122 z 133 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 211 do 1 220 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

W 5D4 największą bolączką jest format 4K.

Ciekawe jak długo FHD będzie nadawało się do oglądania.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Canon 5D IV w trybie 4K nie korzysta z całej matrycy, a jedynie z obszaru o rozdzielczości 4096×2160 pikseli. W związku z tym mamy do czynienia z cropem 1.64x -czyli zbliżonym do canonowskiego formatu APS-C.
    oczywiscie, prawda.

w tej sytuacji nie bede wiecej bronil tej protezy wycofuje uwagi

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Ciekawe jak długo FHD będzie nadawało się do oglądania.
    osobiscie: wole dobrej jakosci FullHD od 4K.

ale to tylko ja. blogerzy, dziennikarze internetowi i ogolnie cale "internety" juz odkad Sony ma 4K dawno wiedza, ze FHD jest do d* i lepiej kupowac co najmniej 4K a najlepiej od razu 12K. jeden ciul, ze nic z tego nie wynika dla jakosci, natomiast cala masa problemow z pojemnoscia nosnikow, przegrzewaniem sie chipow, itd. itp. "internety" nie sa dobre w ogolnym spojrzeniu na zagadnienie i jakiejs funkcjonalnej ocenie...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

@akustyk - niby tak ale gdy za 10 lat rozdzielczość wzrośnie czy te nasze dzisiejsze wypociny nie będą wyglądały jak dziś 240p?

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Materiał nagrany w 4K i resamplowany (choćby przez YT) do obejrzenia w FHD wygląda o niebo lepiej niż nagrany w FHD.

Materiał nagrany w 4K i resamplowany (choćby przez YT) do obejrzenia w FHD wygląda o niebo lepiej niż nagrany w FHD.
    Jaki komp jest potrzebny do takiej roboty? Ja robię filmik 3-5 minut w fhd 60p to i tak renderuje się hmmm z 15 minut na stacjonarnym i5 i nie najgorsza karta graficzna ale i nie najlepsza... taka w cenie pod 1000zł. I ile wolniej to będzie przy materiale 4k? Jaki sprzęt trzeba mieć aby podglad był np. w VEGAS był płynny? Czy to zależy od procka, grafiki czy od ramu?

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

osobiscie: wole dobrej jakosci FullHD od 4K.
    Ooo to ja nie jestem osamotniony? ;-)
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 02-08-2018 o 12:17
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

@miszak
    zależy od procka, grafiki, ramu i przede wszystkim od oprogramowania edycyjnego, jak jest napisane i jak potrafi wykorzystywać zasoby sprzętowe. Wspominasz o Vegas, no właśnie, do wersji 14 włącznie jest to muł, zarówno przy podglądach jak i eksporcie. To jest rozległe zagadnienie i nadaje się pod tematy video na tym forum, nie chcę zaśmiecać tego wątku.
    @capo-di_tutti-capi
    "Materiał nagrany w 4K i resamplowany (choćby przez YT) do obejrzenia w FHD wygląda o niebo lepiej niż nagrany w FHD."

Jak najbardziej tak. To samo było przy downscalingu z EOS 7D, czy innego z pierwszych filmujących C do mpeg2 DVD

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    @akustyk - niby tak ale gdy za 10 lat rozdzielczość wzrośnie czy te nasze dzisiejsze wypociny nie będą wyglądały jak dziś 240p?
    to jest tak: ogladac film FullHD z Bluracza na 40 calowym TV przy ogladaniu wzorowo zrobionych filmow z odleglosci wiekszej niz 2m nie zobaczysz detali. a to jest i tak metr blizej niz granica komfortu dla oczu przy tej wielkosci ekranu. IMHO. wiec dla mnie osobiscie to takie dobrze zrobione FullHD jest co najmniej wystarczajace.

widze roznice na zdjeciach miedzy ekranem FullHD a 4K. ogromna. ale przy filmie...

zgoda, z tym ze ja sam nie krece wideo, bo mnie to zupelnie ziebi. jako ogladajacy nie widze potrzeby rozdzielczosci powyzej FullHD. zwlaszcza ze stopklatka wycieta 4K i tak nie lezy kolo dobrego zdjecia 1920pix a czym ktos tam cos nakreci co bede ogladal... to juz nie moj biznes
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 02-08-2018 o 13:25
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez Wieslaw18 Zobacz posta
    @miszak
    zależy od procka, grafiki, ramu i przede wszystkim od oprogramowania edycyjnego, jak jest napisane i jak potrafi wykorzystywać zasoby sprzętowe. Wspominasz o Vegas, no właśnie, do wersji 14 włącznie jest to muł, zarówno przy podglądach jak i eksporcie. To jest rozległe zagadnienie i nadaje się pod tematy video na tym forum, nie chcę zaśmiecać tego wątku.
    @capo-di_tutti-capi
    "Materiał nagrany w 4K i resamplowany (choćby przez YT) do obejrzenia w FHD wygląda o niebo lepiej niż nagrany w FHD."

Jak najbardziej tak. To samo było przy downscalingu z EOS 7D, czy innego z pierwszych filmujących C do mpeg2 DVD
    To tylko króciutkie pytanko - jaki soft ? :-)

Davinci Resolve, wersja darmowa wystarcza w zupełności do montażu, a o zaletach modułu Kolor już wszyscy wszystko napisali. Wadą mogą być wysokie wymagania sprzętowe, szczególnie karta grafiki. Wypróbuj wersję 14 (bo 15 jest wciąż w fazie beta).

Cytat Zamieszczone przez Wieslaw18 Zobacz posta
    Davinci Resolve, wersja darmowa wystarcza w zupełności do montażu, a o zaletach modułu Kolor już wszyscy wszystko napisali. Wadą mogą być wysokie wymagania sprzętowe, szczególnie karta grafiki. Wypróbuj wersję 14 (bo 15 jest wciąż w fazie beta).
    Dzięki. Popatrzę. Grafikę mam rx470 g1 gaming 4gb ddr5.
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Strona 122 z 133 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów