Stęskniłem się za Canonem, tak się zastanawiam nad powrotem. Chociaż Nikon też mi pasuje, to powolutku będę przymierzał się do wymiany sprzętu na 2018 ... Zainteresowały mnie nowości Canona, i mam kilka pytań do użytkowników którzy posiadają te aparaty i mają/mieli bezpośrednie porównanie, chodzi o 5Dmk3 i 5Dmk4:

Czy są znaczne różnice miedzy tymi aparatami, raczej chodzi o praktyczne aspekty tego sprzętu, typu AF, matryca, jakość obrazka, DR, szum na wysokich ISO (max do 3200-6400) jakbym planował przejść, to chciałbym brałbym ten zestaw: 5Dmk3 i 5Dmk4, pracuję jednocześnie na dwóch body, i kolejne pytanko czy, jeśli chodzi o kolor i możliwości RAW'ów podczas "pp" czy z obu aparatów na wstępie uzyskuje się podobny obrazek i nie ma jakiś większych różnic podczas obrabiania plików z jednego i drugiego aparatu ? Głównie zależy mi na różnicach w obrazku, używalnym wysokim ISO.

6dmk2 troszkę namieszał, na razie są parametry, ale zapowiada się ciekawie. Plus taki że lubię "mniejsze" aparaty. Widzę że obudowa podobna do starego 6D i tutaj pytanie pada, czy w komplecie z 5Dmk4 nie będzie gorzej się pracowało, jednocześnie na dwóch body, niż w komplecie wyżej wymienionym - aparat jeszcze nie miał premiery, ale takie przyszłościowe pytanie.