Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 6Dmk2+5Dmk4 VS 5Dmk3 + 5Dmk4

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie 6Dmk2+5Dmk4 VS 5Dmk3 + 5Dmk4

Stęskniłem się za Canonem, tak się zastanawiam nad powrotem. Chociaż Nikon też mi pasuje, to powolutku będę przymierzał się do wymiany sprzętu na 2018 ... Zainteresowały mnie nowości Canona, i mam kilka pytań do użytkowników którzy posiadają te aparaty i mają/mieli bezpośrednie porównanie, chodzi o 5Dmk3 i 5Dmk4:

Czy są znaczne różnice miedzy tymi aparatami, raczej chodzi o praktyczne aspekty tego sprzętu, typu AF, matryca, jakość obrazka, DR, szum na wysokich ISO (max do 3200-6400) jakbym planował przejść, to chciałbym brałbym ten zestaw: 5Dmk3 i 5Dmk4, pracuję jednocześnie na dwóch body, i kolejne pytanko czy, jeśli chodzi o kolor i możliwości RAW'ów podczas "pp" czy z obu aparatów na wstępie uzyskuje się podobny obrazek i nie ma jakiś większych różnic podczas obrabiania plików z jednego i drugiego aparatu ? Głównie zależy mi na różnicach w obrazku, używalnym wysokim ISO.

6dmk2 troszkę namieszał, na razie są parametry, ale zapowiada się ciekawie. Plus taki że lubię "mniejsze" aparaty. Widzę że obudowa podobna do starego 6D i tutaj pytanie pada, czy w komplecie z 5Dmk4 nie będzie gorzej się pracowało, jednocześnie na dwóch body, niż w komplecie wyżej wymienionym - aparat jeszcze nie miał premiery, ale takie przyszłościowe pytanie.
    Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)

Uzależniony
    Miasto
    .

Domyślnie Odp: 6Dmk2+5Dmk4 VS 5Dmk3 + 5Dmk4

Zawsze najlepiej pracuje się na 2 identyczbych korpusach. Klawiszologia ta sama i obróbka... Jak na razie nic nie wiadomo bo 6d MK2 więc o czym gdybać? Poczekaj na testy i sam pomacaj. Używam 5d i 6d i kolory są różne co utrudnia obróbkę.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Jasne, poczekam generalnie chodzi mi 5D mk3 i mk4
    Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jasne, poczekam generalnie chodzi mi 5D mk3 i mk4
    IMHO ma to duzo wiecej sensu niz 6D. to nie jest moze jakas wielka roznica w guzikologii, ale po co, jesli mozna miec korpusy praktycznie identyczne. plus... AF w 5D mkIII wiadomo, ze jest zoptymalizowany pod katem ruchomych tematow. AF w 6D mkII trzeba bedzie zobaczyc. w mkI byl generalnie pod katem statycznych tematow (lagi, nizsza predkosc w zamian za duza trafnosc), biorac pod uwage, ze 6D mkII ma podobny target rynkowy... to moze nie byc optymalny koprus pod kotleta...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-06-2017 o 11:12
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Wygląda na to, że sterowanie punktami Af w 6dii będzie przy kółku głównym - troszkę mniej to wygodne niz w 5d, ale bez większych problemów się człowiek przestawi
    Jeśli Af będzie na tym samym poziomie no to cóż, wygląda na to że mój 5dmkIII od przyszłego sezonu zostanie beckupem. O matrycę się nie martwię bo na bank będzie zjadała na śniadanie tą z piątki. Oby cena nie była przypadkiem na poziomie 12k

Uprawnienia umieszczania postów