Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Canon 600 ec rt usterka

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie Canon 600 ec rt usterka

Witam, wczoraj aparat z zamocowana lampą 600 ex rt lekko mi pukla podłogę zsuwajac się z plecaka leżącego na ziemi. Niefart taki że wyłamał mi się ten rozpraszacz błysku i wypadła ta kartka Biała do odbicia błysku i ten plastik. Można to naprawić? Jaki koszt l? Może ktoś już coś takiego miał? Ma to wpływ na pracę lampy?

Był bym wdzięczny za pomoc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Canon 600 ec rt usterka

Cytat Zamieszczone przez teo5ooD Zobacz posta
    Można to naprawić?
    Tak.

Jaki koszt l?
    Poda serwis po sprawdzeniu lampy, uszkodzenia nie zawsze ograniczają się do tego co widać.

Ma to wpływ na pracę lampy?
    Tak, nie masz możliwości odbijania światła od tej "wizytówki", nie masz możliwości rozpraszania światła "tym plastikiem", może być uszkodzony czujnik wysunięcia "tego plastiku".

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Nie było to mocne uderzenie, raczej pęknięcie niefartowne a lampa działa normalnie. Tylko czy wysunięcie plastikowego rozpraszacz zmienia parametry błysku? Bo mogę dyfuzor kupić i rozprosze błysk. Dobrze myślę?

Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

lampa działa normalnie
    To niczego bym nie robił. Wysuwany dyfuzor ma rozproszyć światło przy świeceniu na wprost, gdy robisz z szerokim kątem, przydaje się, gdy świecisz na parasolkę/softbox. Jeśli używasz lampy "w górę" ja bym się nim nie przejmował.

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    To niczego bym nie robił. Wysuwany dyfuzor ma rozproszyć światło przy świeceniu na wprost, gdy robisz z szerokim kątem, przydaje się, gdy świecisz na parasolkę/softbox. Jeśli używasz lampy "w górę" ja bym się nim nie przejmował.
    Praktycznie non stop w górę blyskam. Dzięki za rady, bo myślałem że tam jest jakiś czujnik i jak nie ma technika elementów to lampa może inaczej reagować.

Uzależniony

Czujnik jest. Po wysunięciu dyfuzora palnik automatycznie ustawia się na najszerszy kąt.

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Czujnik jest. Po wysunięciu dyfuzora palnik automatycznie ustawia się na najszerszy kąt.
    No to jak mi wyleciało całe to nic czujników nie daje znać i ciągle będzie na szeroko?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Włączasz lampę, ustawiasz głowicę na wprost, zoom na "auto" i widzisz, czy podjeżdża do "szybki" czy nie.
    Zakładasz na aparat, włączasz jedno i drugie, (jak wyżej-głowica na wprost, nie na "-7", nie w sufit) "machasz" zoomem naciskając do połowy spust, i widzisz, czy się dopasowuje do ogniskowej, czy nie.
    My tego nie widzimy
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 20-06-2017 o 21:05

Uprawnienia umieszczania postów