Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Wybór pierwszej lustrzanki

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Wybór pierwszej lustrzanki

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Sam zestaw na początek OK. Czy cena jest dobra to nie wiem, możesz sprawdzić ile wychodzą te elementy pojedynczo - jeśli tak samo, albo niewiele więcej to można pokombinować - coś dodać coś ująć, np. zamiast Tamrona wziąć canona 55-250 - tańszy, a różnicy pewnie nie zauważysz.
    Wszystkie elementy pojedynczo wychodzą około 3100 zł, więc w zestawie wychodzi o wiele taniej. Także chyba było by okej jak na pierwszy zestawik. Chciałbym jeszcze się dopytać w sprawie pierścieni pośrednich (DELTA PIERŚCIENIE POŚREDNIE 13/ 21/ 31MM DO APARATÓW Z BAGNETEM CANON EF WERSJA ECO - Cyfrowe.pl). Oglądałem o nich jakiś filmik na YouTube i podobno dają niezłe makro. Ma ktoś może takie coś i mógłby się podzielić opinią o tym?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Danielasty Zobacz posta
    jak się nie boisz to poszukaj używek, tym bardziej szkieł, szkła się nie psują, chyba ze specjalnie a są tańsze niż nowe na samych specyfikacjach się aż tak nie znam. Lecz czasem waga ma znaczenie, dla mnie seria xxxxD i xxxd są za lekkie ( jestem raczej szczypiorkiem, lepiej mi się trzyma cieższe zestawy. mój 40d z gripem 2 akumulatorami kitem i lampą błyskową waży ponad 1kg. dodatkowym atutem dla mnie dla 40d był wyświetlacz na górze i szybkie przyciski koło niego do nastaw. Pytanie też do czego Ci to lustro
    Nie wiem czemu, ale boję się kupować używane aparaty albo obiektywy. Co do pytania po co lustro, to może to głupio zabrzmi ale troszkę do lansu Z taką lustrzanką wygląda się bardziej profesjonalnie niż z bezlusterkowcem czy kompaktem :P Po drugie z tego co sobie sprawdziłem to bezlusterkowce o podobnych parametrach co lustrzanki są droższe niż właśnie lustrzanki.

A co w ogóle przemawia za zakupem bezlusterkowca, zamiast lustrzanki?
    Ostatnio edytowane przez amadeusz575 ; 09-06-2017 o 22:40

Uprawnienia umieszczania postów