Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Ustawianie ostrosci w canonie 7d mk ll

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Ustawianie ostrosci w canonie 7d mk ll

Cytat Zamieszczone przez Grus57grus Zobacz posta
    Sorry ale stracilem na chwile neta .Zaraz sprawdze na oon shot.
    Net jest chyba najmniejszym zmartwieniem

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chodziez

Sprawdzilem i mest bez zmian.To nie dzieje sie ciagle.Wyszedlem na taras i zaczalem ustawiac obiektyw na rozne blizsze i dalsze obiekty.Od czasu do czasu zaczyna przestawiac sie skala od 3.5 do nieskonczonosci.Kiedy tak ciagle zmieniam ustawienie obiektywu kierujac go na rozne miejsca skala zaczyna sie przestawiac.Po chwili wszystko jest ok a po nastepnej chwili znow wariuje.Niekiedy jak wciskam spus do polowy brak ustawienia ostrosci.Moze to wina obiektywu.

--- Kolejny post ---

Nadmieniam ponownie ze do czasu zakupu 7d mk ll nie mialem problemu z 1d mk ll

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Może spust migawki do wymiany.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Może spust migawki do wymiany.
    albo spust albo operator migawki

Jak z innymi szkłami?
    Czy nie masz ustawień cf ustawienia ostrości tzn af on?

--- Kolejny post ---

Może się przycinać właśnie af on a nie spust

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Może brud w złączu od wężyka i masz zwarcie na pinach?
    R3 + RF85LDS

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Witaj
    Spotkałem się kiedyś z taką sytuacją. Podpięty grip Newell z aku zamiennikiem powodował zwarcie na płycie głównej. Po odpięciu gripa aprat szukał sam ostrości bez użycia spustu AF/migawka. Nie mogę znaleźć tego postu (inne forum) ale zapamiętałem. Tam była płyta główna d wymiany. Może u ciebie tak nie będzie. Przywróć ustawienia fabryczne, a potem wgraj nowy soft.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Chodziez

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    Witaj
    Spotkałem się kiedyś z taką sytuacją. Podpięty grip Newell z aku zamiennikiem powodował zwarcie na płycie głównej. Po odpięciu gripa aprat szukał sam ostrości bez użycia spustu AF/migawka. Nie mogę znaleźć tego postu (inne forum) ale zapamiętałem. Tam była płyta główna d wymiany. Może u ciebie tak nie będzie. Przywróć ustawienia fabryczne, a potem wgraj nowy soft.
    Pozdrawiam
    Aparat wrocil z Zytniej i nie stwierdzono usterki a puszka ciagle wariuje tak samo.Myslalem ze tylko na 400/5.6 ale zachowuje sie tak samo na 70-200/2.8 i na 17-40/4.Nagram sytuacje na telefon i chyba ponownie im wysle.Kolega od ktorego kupilem puszke podejrzliwie patrzy na mnie ale racja jest po mojej stronie.Nic z wyzej wymienionych spraw nie dzieje sie po podpieciu ww szkiel pod 1d mk ll.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    Witaj
    To najbardziej prawdopodobna przyczyna. Aparat w przenośni "dostał strzała" (jakieś przepięcie?) od gripa przez co w jakiś sposób została zakłócona praca elektroniki w aparacie co chyba niekoniecznie musi jeszcze oznaczać fizyczne uszkodzenie czegoś.

Cytat Zamieszczone przez Grus57grus Zobacz posta
    Aparat wrocil z Zytniej i nie stwierdzono usterki a puszka ciagle wariuje tak samo.Myslalem ze tylko na 400/5.6 ale zachowuje sie tak samo na 70-200/2.8 i na 17-40/4.Nagram sytuacje na telefon i chyba ponownie im wysle.Kolega od ktorego kupilem puszke podejrzliwie patrzy na mnie ale racja jest po mojej stronie.Nic z wyzej wymienionych spraw nie dzieje sie po podpieciu ww szkiel pod 1d mk ll.
    Weź wykonaj "Kasowanie nastaw aparatu" (zakładka z kluczem, SET UP4), "Szukanie ostrości po utrac.AF" na "OFF" (zakładka AF, AF4 - jak naciśniesz przycisk INFO. to dowiesz się więcej co daje ON a co OFF), "Ciągły AF" na "Wyłącz" (zakładka z aparatem, SHOOT5: Lv func.)

Zaktualizuj firmware aparatu do najnowszej wersji bo od samego początku ten aparat miał problemy z wieloma sprawami EOS 7D Mark II Pomoc techniczna – pobierz sterowniki, oprogramowanie, podręczniki (jak klikniesz na "Więcej szczegółów" to zobaczysz listę poprawek).

Jak to całe cudowanie nie przyniesie żadnego efektu to kręć filmik, suchy opis nie wystarcza i czasem trzeba rozjaśniać ludziom w głowach takim "pismem obrazkowym". Może oberwał cały układ AF a wtedy już się robi grubo jeżeli chodzi o naprawę (zwłaszcza jeżeli aparat jest po gwarancji) https://www.canonrumors.com/forum/in...5335#msg635335 Gdyby Żytnia po raz kolejny nie dała rady z diagnostyką to może jak kręcisz się też po Niemczech lepiej oddać ten aparat do niemieckiego serwisu Foto Maerz - Home ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów