Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Aparat do zdjęć produktowych, fotografii amatorskiej krajobrazowej, portretów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Aparat do zdjęć produktowych, fotografii amatorskiej krajobrazowej, portretów

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Kupując aparat ze sporym przebiegiem trzeba się liczyć z naprawą.
    Dokładnie tak, i kupując używany sprzęt zawsze trzeba o tym pamiętać, a przy aparatach poniżej 1000zł naprawa może być nieopłacalna.
    Im większy "przebieg", tym bardziej rośnie szansa na awarię, choć np. wolałbym kupić 40d z licznikiem 50tys. niż dopłacać za jakiś mający 10-15tys. - była wadliwa partia silników chyba napędu lustra, które padały przy stosunkowo małym przebiegu (10-30tys.), więc wolałbym "mocniej używany", ale bez takiej niespodzianki. Baza na https://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos40d.htm nie może być uznawana za wyrocznię, ale może komuś się przydać.

Domyślnie Odp: Aparat do zdjęć produktowych, fotografii amatorskiej krajobrazowej, portretów

A co myślicie o tym cenie 450 zł za 65000 przebiegu? Cena niska?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez papuzimaczo Zobacz posta
    A co myślicie o tym cenie 450 zł za 65000 przebiegu? Cena niska?
    Jaki to aparat ?

Wspomniany wcześniej 40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez papuzimaczo Zobacz posta
    Wspomniany wcześniej 40d
    Za 450zł powinieneś dostac z przebiegiem 30tys. Po tym co napisał r_m to sam nie wiem, nie słyszałem o wadliwych partiach silników. Jakby nie było uzywany sprzet to loteria. Nie wiem czy do 40D sa jeszcze części zamiene, ten aparat miał premierę 10 lat temu. Nawet jeżeli sa części to i tak nie będzie sie opłacać jakakolwiek naprawa tego aparatu, więc może to i dobry sposób - kupić jak najtańszy

A jak wygląda sprawa jeśli o obiektywy idzie - przyznam, że w lustrach jeszcze nie siedziałem. Nowsze modele mają te same mocowania na obiektywy, co stare? Chodzi mi o to, czy jak dziś obiektyw kupię, to po zamianie na nowsze body, mógłbym je ciągle używać. I czy Nikony np. mają inne obiektywy?

Uzależniony Awatar italy

Papuzi Ty się nie obraź, ale może byś coś poczytał przed zadawaniem pytań ?
    Bo jak tak mamy prowadzić Cię za rękę , w takich prostych pytaniach , to aż strach jakie zadasz przy problemach z oświetleniem , i kompozycją zdjęć produktu

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Papuzi Ty się nie obraź, ale może byś coś poczytał przed zadawaniem pytań ?
    Bo jak tak mamy prowadzić Cię za rękę , w takich prostych pytaniach , to aż strach jakie zadasz przy problemach z oświetleniem , i kompozycją zdjęć produktu
    z tym problemu nie mam, dotychczas działałem na kompakcie, efekty były zadowalające, ale myślę, że fajnie by było iść pod względem jakości krok wyżej. Co do sztuki foto sam będę musiał ją odkrywać, ale technikalia wolałbym poznać zanim dokonam zakupu

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów