Mógłbym poprosić o opinię tego zestawu?
Mógłbym poprosić o opinię tego zestawu?
1500 góra.
Jaki przebieg aparatu jest jeszcze względnie dobry?
Ja wiem, że według forum nic poniżej 6d się nie nadaje do robienia zdjęć (jeszcze przez dwa-trzy miesiące, bo potem będzie 6d II i 6d przestanie robić zdjęcia), ale bez przesady.
Niedawno widziałem na allegro 50d z przebiegiem około 100tys. za 500-600zł, w podobnej cenie są 40d z znacznie mniejszym "stanem licznika", więc bez problemu da się znaleźć wygodne body, które uzupełnione o Sigmę 18-50/2.8 lub Tamrona 17-50/2.8 (500-700zł) może dać całkiem sporo udanych zdjęć (o ile się nie zepsuje, ale nawet zakup "nówki" 5d mk IV tego nei gwarantuje, jak widać w sąsiednim wątku).
Czy przebiegi można jakoś sprawdzić? Czy mogą być cofane, jak w samochodach?
Myślę nad tym: Aparat Canon 50D (6856879375) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
nie chodzi o to że się nie nadaje, bo kiedyś starsze aparaty były na topie i ludzie jakoś robili zdjęcia. Jak masz możliwosć u znajomych to pożycz aparat i zobacz czy taka jakość zdjięć Cię zadowala. Sam bym chciał coś z serio mark IV L-ki obiektywy bo to jest to czego szukam. Lecz jestem zadowolony ze starszych sprzętów i nie kusi mnie jakoś żeby wymieniać bo moja puszka jest " stara "
Kupując aparat ze sporym przebiegiem trzeba się liczyć z naprawą. mając 1500zł na komplet chyba autor posta nie liczy się np z wymiana migawki za 600-700zł
--- Kolejny post ---
Po tej aukcji niewiele ci na obiektywy zostanie. 40D można dostać często z przebiegiem poniżej 30tys