Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Sens zmiany samego Body Canon 6D na Sony A7MK22

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Sens zmiany samego Body Canon 6D na Sony A7MK22

Cytat Zamieszczone przez jaceksi76 Zobacz posta
    Ostatnio naszła mnie myśl czy nie przejść na konkurencyjne body, konkretnie SONY A7MKII, ze stabilizacją
    i innymi udogodnieniami z pod znaku AF (liczba punktów). Do tego wystarczyłoby dokupienie konwertera
    np. Sigmy MC-11 (podobno bardzo dobrze sobie radzi ze szkłami pod system Canona).
    Czy waszym zdaniem taka inwestycja/migracja jest sensowna, jest zauważalna różnica nie tyle w obrazku końcowym
    co w kulturze pracy i współpracy takiego zestawu?
    A może lepiej wstrzymać się do premiery 6DMK2 która ma mieć podobno w sobie AF taki jak w 5DMKIII.
    Zdaje sobie sprawy z kiepskiej baterii :")
    W lipcu (najprawdopodobniej pod jego koniec) ma zostać oficjalnie zaprezentowany 6D Mark II, sprzedaż (zapewne chodzi o zamówienia typu pre-order) ma ruszyć w sierpniu.

Nie wiem skąd wziąłeś info o AF, na razie wiadomo iż ten model aparatu ma posiadać Wi-Fi, Bluetooth, uchylno-obrotowy (o 180 stopni) wyświetlacz LCD, nieco wyższy i głębszy korpus (długość 144.0 mm x wysokość 111.8 mm x szerokość/głębokość 75.5 mm) niż 6D oraz co za tym idzie nowy dodatkowy grip dostosowany do nowych wymiarów korpusu. Źródło informacji: http://www.canonrumors.com/forum/ind...?topic=32678.0

Ja bym na Twoim miejscu poczekał na premierę 6D Mark II, porównał oficjalną specyfikację z A7II i dopiero wtedy podjął decyzję w którą stronę pójść.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 02-06-2017 o 20:21

Uprawnienia umieszczania postów