Cytat Zamieszczone przez Robson01
Przy ciemnym szkle - takim jak Twoje - wszystko jest w prawie jednakowej ostrości: zawodnik, napisy na bandach i trybuny. Przy szkle ze światłem np: f2.8 tylko to co istotne (zawodnik, zawodnicy) ma właściwą ostrość tło zaś jest "rozmyte", a to nadaje zdjęciu charakteru i dynamizmu.
Faktycznie, nie da się ukryć że przy tym świetle z GO, to nie za bardzo

Cytat Zamieszczone przez Vitez
Jak na moj gust to 60% zdjec spokojnie moglbys wywalic - masz czesto po 6 praktycznie identycznych ujec... to chyba tylko po to by sie pochwalic ze twoj aparat umie robic zdjecia seryjne?
Zawodowcy sportowi po to robia seriami by z kilkudziesieciu ujec wybrac jedno najlepiej oddajace akcje a nie sklejac z nich film .
Juz nawet muflon potrafi robic lepszy odsiew
Po drugie - wszystkie zdjecia za ciemne o pomiedzy 1 a 2 EV - albo nastawy 'musialy' byc złe (za ciemny obiektyw?) albo pomiar nietrafiony.
Po trzecie - po co miniaturki w cz-b ? Nie mam pomyslu.
Całe szczęście że to MÓJ gust się liczy na MOJEJ stronie a nie twój

Nie po to napisałem te słowa abyś komentował moją galerie (co innego zdjęcia - to oczywiście ma bezpośrednie przełożenie na fakt czy warto zainteresować się tym obiektywem), miał to być przykład działania obiektywu.

Po pierwsze: Ja nie jestem zawodowcem, i jeśli tak mi się będzie podobało to nadal będę wstawiał seryjne zdjęcia jedno za drugim - bo tak mi się podoba! (aha, no i oczywiście chce sie "pochwalić" że aparat tak potrafi, hahaha)

Po drugie: To że są za ciemne to oczywiście wina mojej amatorszczyzny, tak więc nic tutaj nie mam na swoją obronę

Po trzecie: Mi się podoba taki układ aby miniaturki były cz-b, Ty "Vitez" na swojej stronie możesz sobie wstawć nawet "słonika na patyczku", i jakoś nie będe miał problemu z tym po co to zrobiłeś.

Pozdrawiam serdecznie