Ostatnio edytowane przez zdebik ; 24-05-2017 o 16:43
Bez jaj z tym AF w 6D. Tor lotu takiego skoczka jest bardziej przewidywalny, niż wyprawiającego cyrki w powietrzu podniebnego rowerzysty. Jednak się dało, jakość foty z FF ciut lepsza, a nie jest to jedno przypadkowe zdjęcie, zrobiłem podobnych wiele. Zatem jak się do tego marnego AF z 6D doda dobry AF jasnego obiektywu + operatora zestawu (ze szczęściem lub umiejętnościami - jak kto woli), to efekt końcowy dynamicznych ujęć 6D nie jest zły
Także odwagi akustyk!Zaberaj spokojnie 6D na strzał w kiedunku leniwie lecącego skoczka narciarskiego...
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Trochę ogólnych prawd:
1. Zawsze najlepszy jest aparat/samochód/dom, który mamy. Chcemy się utwierdzić w słuszności dokonanego wyboru.
2. Zdjęcia przyrody, sportu, reportaże robiono kiedy jeszcze AF nikomu się nie marzył. Decydują umiejętności i spryt, dopiero później technika.
3. Jeśli ktoś nie śledzi, to informuję, że w ostatnim czasie Canon bardzo podciągnął AF nawet w najniższej serii (xxxd). Tak, 750d ma lepszy AF od 5d2. Ale dużo lepszy AF ma 800d, pod pewnymi względami to już zahacza o możliwości, które do niedawna zarezerwowane były np. dla 1d4...
Dużo nie trzeba było, aby był lepszy od 5D2.
Po kilku latach używania mam dla niego takie miano - przeważnie celny, ale wolny.
Po prostu wymaga nieco więcej cierpliwości, nawet z eL-kami.
--- Kolejny post ---
Eeee tam, ja zwykle chciałbym taki, na którego mnie nie stać, nawet bez jednej nerki![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 25-05-2017 o 14:35