Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: 760D czy 5D mkII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 760D czy 5D mkII

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Ten wątek powinien zakończyć się po pierwszym poście. Odpowiedź jest tylko jedna - 5D II. Nie wymienię ani jednej rzeczy na korzyść 760D.
    ale miales 760D w ogole kiedys w rece?

albo robiles zdjecia czegokolwiek co sie rusza?
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna Awatar Lafar
    Miasto
    Dania, Copenhagen

Pewnie nie. Mój mały (3 lata) na widok aparatu dostaje takiej korby, że ciężko go złapać. Spróbuj mu 6D zrobić ostre zdjęcie. Nie no da się, ale zabawy jest. O wiele łatwiej jest jednak 800d.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Lafar Zobacz posta
    Pewnie nie. Mój mały (3 lata) na widok aparatu dostaje takiej korby, że ciężko go złapać. Spróbuj mu 6D zrobić ostre zdjęcie. Nie no da się, ale zabawy jest. O wiele łatwiej jest jednak 800d.
    nie no... na obiekt klasy "maly" to sie jeszcze nie urodzil system AF, ktory by przewidzial ruch. "maly" ma stoachastyczna trajektorie ruchu - a uklady AF sa optymalizowane pod katem jakichs tam przewidywalnych predkosci i przyspieszen
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna Awatar Lafar
    Miasto
    Dania, Copenhagen

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie no... na obiekt klasy "maly" to sie jeszcze nie urodzil system AF, ktory by przewidzial ruch. "maly" ma stoachastyczna trajektorie ruchu - a uklady AF sa optymalizowane pod katem jakichs tam przewidywalnych predkosci i przyspieszen
    Szczera prawda. Łatwiej przewidzieć co zrobi nasz pies podczas zabawy, niż co "mały" wykombinuje.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Ten wątek powinien zakończyć się po pierwszym poście. Odpowiedź jest tylko jedna - 5D II. Nie wymienię ani jednej rzeczy na korzyść 760D.
    Ja wymienię
    Autofocus 5d2 przy 760d to śmiech na sali. Pomijam oczywiscie przewagę kazdego apsc nad ff w kwestii rozstawu punktów

Pełne uzależnienie

a w kwestii obrazka z cropowego korpusu - coś się u naszej ulubionej firmy zmieniło - bo jak się nic nie zmieniło to opowieści o af są ciekawe ale bez znaczenia strategicznego (co to jest kałuża - zbiornik wodny bez znaczenia strategicznego - gdyby ktoś ze studium wojskowego nie pamietał).
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    a w kwestii obrazka z cropowego korpusu - coś się u naszej ulubionej firmy zmieniło - bo jak się nic nie zmieniło to opowieści o af są ciekawe ale bez znaczenia strategicznego (co to jest kałuża - zbiornik wodny bez znaczenia strategicznego - gdyby ktoś ze studium wojskowego nie pamietał).
    zmienilo wzgledem czego?

750D ma znakomite niskie ISO (100-400) z bardzo ostrym i pelnym szczegolow obrazkiem. ISO 800-1600 ma mniej szczegolow, wyzsze ISO zauwazalny szum - ale jakbym tak przylozyl i porownal na monitorze 4K to ISO 3200 w 750D nie ustepuje ISO 3200 w Fuji X-E1, w ktorym z kolei czulosci sa oszukane (bo na ta ekspozycje, ktora Canon zrobi przy ISO 3200 Fuji potrzebuje juz ISO 6400). czyli jako ze Internety kochaja Fuji i w ogole jest megahiperwypasne, no to Canon oczywiscie jest ch*y (jesli powolac sie na slownictwo wspomnianego studium wojskowego)...

a AF jak najbardziej ma znaczenie, w zaleznosci od tematu

i ja powiem tak: w zyciu bym sie nie odwazyl na takie foty zabrac 5DmkII czy 6D... a trabant 750D bez problemu, nawet nie mialem obaw o jego szumy...

www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

właściwie to masz rację, ja robię często jakieś wyjątkowo dziwaczne zdjęcia, a wyciągam wnioski ogólne - amatorska fotografia podróżnicza czyli foto jako dodatek do podróży - każdy korpus będzie dobry.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Kupilem zonie 760D i... jest calkiem ok. Fajny AF, dwa krenciolki, ekranik lcd z najwazniejszymi parametrami.

Uchylny, dotykowy ekran jest super, a i wifi sie przydaje (zonka robi fote i shopuje w jakims tam programie na tel).

Inna sprawa to uzywka vs brand new in box! Jak kto woli, ale ja tam wole zapach plastiku niz czyjejs reki.

Chcialbym zobaczyc 760 z 85 1.2 taki setup musi wygladac zabojczo.

Minusy... brak DP AF i mozliwosci zamiany rolek miejscami w trybie M.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 24-05-2017 o 16:13

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Minusy... brak DP AF i mozliwosci zamiany rolek miejscami w trybie M.
    trzeba bylo wziac 750D problem bylby rozwiazany. naciskasz +/- i zamieniasz rolke miejscami w trybie M
    www albo tez flickr

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów