Pewnie nie. Mój mały (3 lata) na widok aparatu dostaje takiej korby, że ciężko go złapać. Spróbuj mu 6D zrobić ostre zdjęcie. Nie no da się, ale zabawy jest. O wiele łatwiej jest jednak 800d.
a w kwestii obrazka z cropowego korpusu - coś się u naszej ulubionej firmy zmieniło - bo jak się nic nie zmieniło to opowieści o af są ciekawe ale bez znaczenia strategicznego (co to jest kałuża - zbiornik wodny bez znaczenia strategicznego - gdyby ktoś ze studium wojskowego nie pamietał).
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
zmienilo wzgledem czego?
750D ma znakomite niskie ISO (100-400) z bardzo ostrym i pelnym szczegolow obrazkiem. ISO 800-1600 ma mniej szczegolow, wyzsze ISO zauwazalny szum - ale jakbym tak przylozyl i porownal na monitorze 4K to ISO 3200 w 750D nie ustepuje ISO 3200 w Fuji X-E1, w ktorym z kolei czulosci sa oszukane (bo na ta ekspozycje, ktora Canon zrobi przy ISO 3200 Fuji potrzebuje juz ISO 6400). czyli jako ze Internety kochaja Fuji i w ogole jest megahiperwypasne, no to Canon oczywiscie jest ch*y (jesli powolac sie na slownictwo wspomnianego studium wojskowego)...
a AF jak najbardziej ma znaczenie, w zaleznosci od tematu
i ja powiem tak: w zyciu bym sie nie odwazyl na takie foty zabrac 5DmkII czy 6D... a trabant 750D bez problemu, nawet nie mialem obaw o jego szumy...
właściwie to masz rację, ja robię często jakieś wyjątkowo dziwaczne zdjęcia, a wyciągam wnioski ogólne - amatorska fotografia podróżnicza czyli foto jako dodatek do podróży - każdy korpus będzie dobry.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Kupilem zonie 760D i... jest calkiem ok. Fajny AF, dwa krenciolki, ekranik lcd z najwazniejszymi parametrami.
Uchylny, dotykowy ekran jest super, a i wifi sie przydaje (zonka robi fote i shopuje w jakims tam programie na tel).
Inna sprawa to uzywka vs brand new in box! Jak kto woli, ale ja tam wole zapach plastiku niz czyjejs reki.
Chcialbym zobaczyc 760 z 85 1.2 taki setup musi wygladac zabojczo.
Minusy... brak DP AF i mozliwosci zamiany rolek miejscami w trybie M.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 24-05-2017 o 16:13