Dzięki za miłe słowa, cieszę się, że uważacie mój wpis za przydatny.
Z galerią sprawa wygląda tak, że prowadziłem ją sobie w Google Picasa, a potem w Google +. Niestety polityka Googla była jakaś niechętna tej platformie i ostatecznie zastąpili wszystko przez Google Photos do którego link do galerii ogólnej działa dość słabo - mianowicie nie wiem jak tam posortować albumy. Dlatego jak wchodzicie teraz w moją galerię, to zawartość jest nieposortowana. Są tam aktualne wpisy (ostatnie z zeszłego roku), ale nie po kolei. W nazwie każdego albumu jest data, więc jakoś można się w tym spróbować odnaleźć.
Być może Google chciało, aby ludzie pozakładali typowe blogi, a nie używali starej Picasy w ten sposób, w jakim ja (ale również wielu innych) ją używało.
Jeżeli chodzi o FF, rozważałem możliwość przejścia. Uznałem jednak, że dobrze mi w cropie, całą szklarnię mam cropową. Gdybym chciał ją zastąpić odpowiednikami FF to bym tego nie udźwignął, ani fizycznie ani finansowo
Myślałem też o przejściu na EOS M. Nawet radziłem się tu na forum co myślicie o takim rozwiązaniu. Kusiła mnie mniejsza masa i objętość takiego zestawu do bezlusterkowca. Jednak nie chciałem tracić na jakości zdjęć, więc zostałem przy tym co mam.
Naprawdę jestem zadowolony ze swojej szklarni. Jedyna zmiana o jakiej myślę, to zastąpienie 70-300 IS przez 70-300 IS II. Niestety ten nowy obiektyw jakoś na razie niedostępny w Polsce, a nie chcę się rzucać na niego w ciemno. Z tą zmianą mogę sobie spokojnie poczekać, aż już będzie wszystko wiadome.