Cytat Zamieszczone przez VaultBoy Zobacz posta
Siemka
Od jakiegoś czasu rozmyślam nad zakupem pełnoprawnego aparatu (do tej pory fociłem telefonem) Z początku rozmyślałem nad Canonem 1200d, ale po lekturze forum zastanawiam sie czy by nie zainwestować w używkę 700d lub 100d - chwilowo stawiam na ten drugi
Mój budżet to około 1,6k zł i chciałbym aby w tej sumie zawarł się jeszcze obiektyw
Sprzęt służyłby do prostego makro, zdjęć widoków, natury oraz na wakacyjne wypady. I tu pojawia się pytanie czy należy się bać używanego sprzętu? Oraz czy lepiej kupić jak najlepsze body czy zbalansować wydatek korpus-obiektyw
uzywanego Rebela (xxxD) bym sie tak nie bal - to sprzet uzywany czesto przez amatorow na wakacyjne wyjazdy, wiec o ile z zewnatrz nie wyglada na przechodzony, to w srodku tez jest duza szansa, ze bedzie w dobrym stanie.

wybor miedzy 700D a 100D jest dla mnie dosc prosty - 700D lepiej lezy w rece i ma gibany ekranik, co w macro sie znakomicie sprawdza.

jak znajdziesz taki zadbany 700D z kitowym 18-55 STM (ale wersja STM!) to to jest swietny zestaw na start.