Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Zakup Canona 6d, jakie obiektywy na sam początek i jak to jest z promocjami Canona?

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie Odp: Zakup Canona 6d, jakie obiektywy na sam początek i jak to jest z promocjami Cano

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A to znaczy A+ czy Av? Bo ja pstrykam głównie na Av i M, ale właśnie ostatnio dając aparat różnym turystom żeby mi zrobili zdjęcie na tle, bo 6d niestety trudno zrobić selfie (największa wada dla mnie, czekam na 6dii) wpadłem na genialny pomysł przestawienia na zielone A+, a stąd już tylko krok do jeszcze genialniejszego pomysłu, że może sam powinienem spróbować tego trybu.

6d to sprzęt oczywiście że dla amatora, na kotleta zdecydowanie za prosty i za tani, Szanujący się pro nie tknie puszki bez 1/8000, a ja jako amator ostatni raz miałem 1/8000 w 60d i i tak nie użyłem go chyba nigdy poza pstrykami testowymi....

Natomiast jeśli wątkodawca martwi się, że 6d może być zbyt przestarzały, ale po jego zakupie będzie spłukany i nie będzie go stać na uczciwe szkło, choć chce robić śluby, to naprawdę trudno coś doradzić. Chyba trzeba się pogodzić z faktem, że eunuch 6d to najlepsze na co Cię (prawie) stać do tego celu. Teraz 6d jest rekordowo tani.
    Biegając 10 lat po ślubach, robiąc różne inne dziwne reportaże - mając 6d na kilka jakiś tam zleceń...Stwierdzam... Na co mi obiektyw 1,2 ? Na co mi 1,4 ? Jak o tak przymykać muszę by zdjęcie nie świeciło...

Ale racja, przyznam i potwierdzam... Dla amatora lepszy eunuch 6d z bardzo sensowną wymiarowo matrycą jak i jej możliwościami - niż kupić GŁUPIego cropa.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Zakup Canona 6d, jakie obiektywy na sam początek i jak to jest z promocjami Cano

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Fajny AF i naprawdę niezła matryca. I tyle... 1/4000 świadczy że to sprzęt dla amatora pstrykającego głównie na trybie A. 6d to kastrat.
    1/4000 nie jest żadnym ograniczeniem, w 6D tryb M daje się włączyć wiem bo próbowałem, daje się również używać M wiem bo póbowałem - ale co do meritum to się zgadzam - to kastrat (taki znacznie ulepszony i pozbawiony 1/8000 5DII ) - wiem bo mam - ale jednocześnie jeden z bardziej udanych produktów canona - i jest tani jak na możliwości i obrazek który produkuje - kupujcie bo jak zobaczycie niedługo cenę drugiej wersji 6D to nie będzie wiadomo czy jest "śmieszno czy straszno".
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    kupujcie bo jak zobaczycie niedługo cenę drugiej wersji 6D to nie będzie wiadomo czy jest "śmieszno czy straszno".
    No przecie podobno już ustalone, że ma być tylko $2000 - taniej niż była wersja pierwsza, czyli raczej śmieszna cena nie straszna . A co będzie z relacją USD-PLN to już Boża wola, ale chyba do sierpnia jakiejś katastrofy nie będzie.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów