Pokaż wyniki od 1 do 10 z 111

Wątek: Pozegnanie Canona po 8 latach

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Pozegnanie Canona po 8 latach

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Kolekcjoner,

na moje :
    Myślę jednak, że Canon ma ponadto problem biznesowy, bardzo rozwinął segment lustrzanek (body, obiektywy FF, APS-C) dla początkujących i amatorów dla którego dobry bezlusterkowiec FF Canona byłby kilerem.
    piszesz :
    Cóż póki co to "biznesowy problem" ma wielu producentów foto w tym Sony. Spada wszystkim, przy czym Canonowi akurat wcale nie najwięcej.

Nie chodzi o to co jest teraz tylko co by było gdyby ukazał się dobrej klasy FF bezlusterkowiec Canona.

Canon (inwestował) postawił na rozwój lustrzanek dla różnych odbiorców, ma aktualnie w sprzedaży 20 typów lustrzanek (B&H) oraz mnóstwo typów obiektywów z mocowaniem EF i EF-S.
    Dla tego segmentu teraz dobrej klasy bezlusterkowiec FF byłby kilerem.
    (A najprawdopodobniej będzie potrzebne inne niż EF, EF-S i EF-M mocowanie obiektywów)

Sony praktycznie nie inwestował/rozwijał ten segment, w sprzedaży ma (rozwojowo odziedziczone) tylko 3 typy lustrzanek

Chodzi o biznes, o zwrot nakładów (rozwój, linie produkcyjne, zapasy części, niesprzedane produkty, ...)

jp
    Jak można prosić to cytuj używając skryptu forum, bo ciężko się przez to przebić - dziękuję .

Nie będzie więcej mocowań u Canona niedawno to nieoficjalnie zapowiedzieli. Były chyba ze dwa wywiady z których to jasno wynika.

BTW: ja nie jestem pewien czy dla nas to dobrze żeby Canon kogokolwiek położył. Jedyny "owoc" takiego czegoś będzie w postaci konieczności posiadania kopalni diamentów po to tylko żeby kupić odgrzewanego kotleta .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-05-2017 o 12:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów