Miales sloje na weki i to przez nie to straszne mydlo.
Sprawdzilem dxo i sie okazuje, ze ta alfa z 90 robi tyle samo mpix co 5dsr z 24-70 2.8 II lipa troche.
Miales sloje na weki i to przez nie to straszne mydlo.
Sprawdzilem dxo i sie okazuje, ze ta alfa z 90 robi tyle samo mpix co 5dsr z 24-70 2.8 II lipa troche.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 10-05-2017 o 19:59
Tyle modeli aparatów? No, ale kto bogatemu zabroni ... a baletnicy coś tam, coś tam ... chyba tak to było ... dobrze, że nie mam wyboru bo w 600 mm mnie ciągnie obecnie. I tu sony kuleje. A zamieniać siekierkę na kijek to mi się nie chce.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 10-05-2017 o 21:49
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Cóż póki co to "biznesowy problem" ma wielu producentów foto w tym Sony. Spada wszystkim, przy czym Canonowi akurat wcale nie najwięcej.
Sample z forum też są "z sieci" więc nie wiem jak mają być bardziej miarodajne. Szczególnie w kontekście lekko lekceważącego stosunku dla użytkowników, który tu prezentujesz.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolekcjoner,
na moje :
Myślę jednak, że Canon ma ponadto problem biznesowy, bardzo rozwinął segment lustrzanek (body, obiektywy FF, APS-C) dla początkujących i amatorów dla którego dobry bezlusterkowiec FF Canona byłby kilerem.
piszesz :
Cóż póki co to "biznesowy problem" ma wielu producentów foto w tym Sony. Spada wszystkim, przy czym Canonowi akurat wcale nie najwięcej.
Nie chodzi o to co jest teraz tylko co by było gdyby ukazał się dobrej klasy FF bezlusterkowiec Canona.
Canon (inwestował) postawił na rozwój lustrzanek dla różnych odbiorców, ma aktualnie w sprzedaży 20 typów lustrzanek (B&H) oraz mnóstwo typów obiektywów z mocowaniem EF i EF-S.
Dla tego segmentu teraz dobrej klasy bezlusterkowiec FF byłby kilerem.
(A najprawdopodobniej będzie potrzebne inne niż EF, EF-S i EF-M mocowanie obiektywów)
Sony praktycznie nie inwestował/rozwijał ten segment, w sprzedaży ma (rozwojowo odziedziczone) tylko 3 typy lustrzanek
Chodzi o biznes, o zwrot nakładów (rozwój, linie produkcyjne, zapasy części, niesprzedane produkty, ...)
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-05-2017 o 06:30
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
plotki głoszą ze kolejnego mocowania nie będzie tzn. bezlusterkowiec FF canona będzie miał bagnet EF
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
tzn. ze bylby bezlusterkowiec:
1. z normalnym uchwytem na reke
2. wiec i bateria normalnej pojemnosci, nie jakims wypierdem wytrzymujacym pol dnia
3. z pelnym zestawem szkiel dostepnym od premiery korpusu
4. natywna obsluga szkiel EF, bez jakichs tam adapterow...
to by w zasadzie rozpirzylo Sony w cztery strony swiata (bo jesli niepowalajacy ani specyfikacja ani cena M5 dal Canonowi pierwsze miejsce w udzialach rynkowych).
w sumie tego do konca nie widze. a jak wyjdzie... to pewnie cena bedzie z ksiezyca a i tak cos spartola, zeby nie bylo za rozowo
przy czym obstawiam co w rodzaju hybrydy - DSLR z opcja przeksztalcenia celownika optycznego w elektroniczny (jakies tam patenty na to nawet maja). wtedy po prostu opcja EVF jest tym bajerem robiacym bezlusterkowosc i tyle. innych zalet braku lustra przy bagnecie EF (i flangu 42mm) tu by nie bylo, bo nawet jak korpus da sie zmniejszyc wzgledem 6D to szkla pozostaja niemale...