wszystkie szkła do fullfrejmów z autofocusem są spore - ostatnio jest tendencja do produkcji misiów -
"Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest Miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo."
- sam ma jednego w stopce, a ostanie produkcje pokazują że firma nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa- ludzie kupują - sam kupiłem bo obrazek jest świetny i rekompensuje wielkość misia.
i tak będzie w każdym systemie bo w fotografii tak na końcu liczy się obraz a nie wielkość misia albo czy było lustro czy migawka strzelająca cztery razy na zdjęcie.
wielkość korpusu - czasem się zastanawiam - wszyscy o tej wielkości i wadze, a natychmiast jak kupią mały korpus to dokupują gripa - paranoja jakaś - ja lubię małe korpusy gripa bym nie kupił - wydaje się że parcie na wielkość korpusu a właściwie małość korpusu ma mały procent fotografów - nadal działa skojarzenie duży korpus - duży fotograf
ja w najbliższym obrocie nawet nie pomyślę o bezlusterkowcu więc daję jeszcze kilka lat canonowi na wyprodukowanie czegoś co posunie mnie do przodu, a nie do tyłu, jestem zadowolony z aktualnego korpusu a plotki o nowym 6DII są bardzo zachęcające.
jeśli canon zdecyduje się na bezlustro FF z mocowaniem EF to może nie będzie wyglądało tak delikatnie jak typowe bezlusterkowce ale z łatwością łyknie ogromny procent rynku.